Bli bedre kjent med Mat du blir glad av

I mange år har jeg hatt en fjern drøm om å gi ut min egen kokebok, og etter over 7 år med matblogg gikk drømmen endelig i oppfyllelse. Etter at jeg lansert boken i vinter har jeg fått utrolig mange fine tilbakemeldinger fra fornøyde kjøpere, og jeg setter virkelig pris på hver eneste tilbakemelding jeg får. I dette innlegget har jeg lyst til å la deg bli litt bedre kjent med Mat du blir glad av.

Mat du blir glad av - Cover

Mat du blir glad av er en samling av mine middagsfavoritter, som kan lages på under halvtimen. Dette er boken for deg i tidsklemma, og passer perfekt både for småbarnsfamilier og de som ikke ønsker å bruke for mye tid på kjøkkenet i hverdagene. Jeg har lagt stor vekt på at dette skal være en bok for alle, enten du bor i byen eller på landet, enten du er rimelig fersk på kjøkkenet eller har en del erfaring. Jeg har som nevnt allerede fått mange fine meldinger fra flere som har kjøpt boken. Noen av tilbakemeldingene som går igjen er hvor godt forklarte alle oppskriftene er, og at det er mulig å få kjøpt ingrediensene selv om du ikke bor i storbyen. Og ikke minst hvor gode middagene ble.

For at flere skal få nytte av boken har jeg også lagt inn små tips i hver oppskrift, til hvordan den aktuelle retten kan tilpasses til å bli melkefri og/eller glutenfri. Hver oppskrift er også merket med hvilken hovedråvare som inngår, samt hvor lang tid det tar å lage middagen. Hvert kapittel er sortert etter råvare, så det skal være enklest mulig for deg å bruke boken når du skal planlegge middag. Har du en ingrediens du gjerne skulle fått brukt opp, så kan jeg tipse om registeret bak i boken. Da kan du kjapt slå opp hvilke oppskrifter den aktuelle ingrediensen inngår i. Et godt matreddertips der altså!

Siden dette er en kokebok med mine middagsfavoritter, så finnes også en del av oppskriftene allerede på bloggen. Når det er sagt så har alle oppskriftene i boken blitt skrevet på nytt, fra bunnen av, slik at de ikke er til å misforstå. Noen av oppskriftene har blitt justert og forbedret, og de har alle sammen fått nye bilder. Så selv mange av oppskriftene finnes på bloggen, så vil jeg påstå at kvaliteten har blitt løftet i boken. Jeg har også 20 helt nye favoritter i boken, som til nå ikke har blitt publisert på bloggen enda. Mange av disse oppskriftene har jeg fått veldig mange gode tilbakemeldinger på.

Bestill Mat du blir glad av her.

Kapitlene

Mat du blir glad av er delt inn i kapitlene Organisering og kunnskap, Hverdagsgryter og -panner, Smaker fra øst til vest, Sunt og fargerikt, Ovnsretter, Supper, Helgekos og Ukemenyer.

Organisering og kunnskap er et kapittel med blant annet tips til hvordan du kan spare tid på kjøkkenet. Her har jeg også skrevet litt om ulike basisråvarer og annet nyttig.

Hverdagsgryter og -panner er populære middager i en hektisk hverdag. Noe av det jeg liker godt med slike oppskrifter, er at det ofte er en god anledning til å bli kvitt litt slitne grønnsaker en måtte ha liggende. Her kan jeg også anbefale å teste ut oppskriften på svinemedaljonger i kremet soppsaus. Dette er en av de nye oppskriftene i boken, og har fått utrolig mye skryt.

Jeg liker å hente mye inspirasjon fra rundt omkring i verden, og i boken har jeg samlet disse oppskriftene i kapitlet Smaker fra øst til vest. Gjennom kapitlet tar jeg leseren med på en smaksreise fra Asia, gjennom Europa, til vi til slutt ender opp i Amerika.

I kapitlet Sunt og fargerikt har jeg lagt mer vekt på middagssalater og fargefulle middager. Fra å ha ment at salat er et tilbehør, så serverer jeg i dag rett som det er fargerike og mettende middagssalater.

Ovnsrettene på bloggen har i lang tid vært svært populære blant leserne, og har derfor fått et eget kapittel i boken. En av fordelene med disse rettene er at mens maten står i ovnen, så har du akkurat nok tid til å ta oppvask og dekke bordet i mellomtiden.

Særlig om vinteren og våren går det mye i Supper. Mens jeg i barndommen kanskje husker aller mest posesupper, som tomatsuppe og betasuppe, så finnes det utrolig mange flere spennende supper en kan lage. Igjen et kapittel som er perfekt for deg som har litt slitne grønnsaker liggende.

Selv om boken handler mye om de kjappe hverdagsfavorittene, så hadde jeg også lyst til å ta med et kapittel med Helgekos. Tanken er at når helgen kommer har du gjerne litt lengre tid på kjøkkenet, og da er det gøy å lage noen skikkelig dige helgemiddager som bare skal nytes.

Jeg var aldri i tvil om at Ukemenyer skulle være med i boken. Jeg bruker mye tid på å sette sammen varierte ukemenyer som består av blant annet kjøtt, fisk, fugl og kjøttfrie retter, og hver uke får jeg tilbakemeldinger om hvor godt leserne liker de.

Kjøp, les mer og “bla i”-funksjon

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*