Jeg kunne bare ikke dy meg da jeg skulle finne et navn på dette innlegget. Som du sikkert skjønner så handler dette innlegget om viltkjøtt. Jeg har funnet frem til fem gode retter du kan lage med rein eller elgkjøtt i høst. Noen passer fint i helgen, når man har ekstra god tid og kanskje har invitert gode venner på middagsbesøk. Andre er så kjappe å lage at man at man har middagen serveringsklar på omentrent en halvtime.
Om du ikke har rein eller elg så er det heller ikke noe i veien for å bytte kjøttet ut med en annen kjøttype.
Håper du finner noe som frister!
Viltgryte med reinsdyrskav
Det er ingenting som slår en deilig viltgryte, med både fløte og rømme/créme fraîche. Vanligvis ville jeg latt kjøttet koke seg mørt i flere timer, men siden jeg har benyttet skav i denne oppskriften så greier man å lage denne gryten på cirka halvtimen.

Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus
Ytrefilet av rein er et skikkelig saftig og velsmakende kjøttstykke med mye god viltsmak. I denne retten serverte jeg den med en hjemmelaget soppsaus og pastinakkpuré. Et skikkelig festmåltid med andre ord.

Pappas elggryte
Skal du lage én viltgryte i høst, da skal du prøve pappas elggryte. Denne er en av mest populære oppskriftene mine nå i høst, og jeg får utrolig mange positive tilbakemeldinger fra dere lesere på den.

Reinsdyrskav med soppstoping og sellerirotmos
Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos – 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller, og drysset med granateplene tilførte en deilig friskhet over det hele.

Viltwraps med tyttebær
På utkikk etter litt inspirasjon til en lettvint middag som er serveringsklar på cirka 15-20 minutter, som er litt hverdagsluksus, men samtidig er magert og godt? Da anbefaler jeg deg å teste denne viltwrapen med tyttebær og rømme, enklere middag skal du lete lenge etter.

Gleder meg til mange nye og gode oppskrifter
Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre! Og jeg gleder meg til å komme med masse ny inspirasjon utover høsten 🙂