7 slag til jul – mine favoritter

7 slag er det antallet småkaker man før i tiden forventet at man bakte til jul. Spør man hva som var de 7 slagene så får man ofte litt ulike svar, men ofte delte man de i tre kategorier; de som stekes i jern, de som stekes i smult og de som stekes i ovn.

I dag er vi ikke like opptatt av å ha akkurat 7 slag til jul, og de tradisjonelle sortene har gjerne blitt erstattet av nyere typer. Derfor tenkte jeg å dele 7 av mine egne favoritter til jul. De har på ingen måte noe med de opprinnelige 7 slagene, men er blant de jeg oftest venter tilbake til.

1. Enkle Sarah Bernard

Sarah Bernard har de siste årene blitt svært populær julebakst blant mange, og du trenger ikke gjøre det så komplisert. Kjøp ferdig kransekakemasse, lag en enkel sjokoladekrem av sjokolade og fløte, og ha over smeltet sjokolade.

Sarah Bernard

2. Vepsebol

Vepsebol er en marengs tilsatt hakkede mandler og sjokolade. Utenpå er de knasende sprø, mens de er seige på innsiden. Jeg laget de for første gang i fjor, og de har rask blitt en av favorittene mine.

Vepsebol

3. Kolakaker

Kolakaker, brune pinner eller karamellkaker, kjært barn har mange navn. Hjemme laget vi kolakaker hvert år, og de er fortsatt blant en av favorittene.

Kolakaker

4. Kokosboller

Denne oppskriften på kokosboller er en av de mest leste oppskriftene hver advent. Ikke rart når de smaker så godt!

Kokosbolle

5. Amerikanske cookies

Selv om amerikanske cookies kanskje ikke er en typisk julekake, så har vi tradisjoner på å lage dette til hver jul. Oppskriften har fulgt meg helt siden barndommen, og det blir ikke skikkelig jul uten at disse kommer på bordet.

Sprø amerikanske cookies

6. Tørre vafler

Tørre vafler er en av kakesortene vi lager hvert år. Dette er en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. Oppskriften er enkel å lage, og gir en stor kakeboks.

Harde vafler - tørre vafler

7. Kokosmakroner

Seige og saftige kokosmakroner med en litt sprø skorpe – disse er virkelig knallgode! Ved å riste kokosmassen først i en tørr panne så får du også frem mye mer av den deilige kokossmaken.

Seige kokosmakroner

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*