Endelig er rabarbraen i sesong rundt omkring i vårt langstrakte land, og dette må så klart utnyttes. Det er jo så mye mer du kan bruke rabarbraen til, foruten om å dyppe den i en kopp med sukker. Min oppfordring er derfor å høste rabarbraen før den trevler seg, lag saft, suppe, kake, pai eller noe annet spennende og godt.
Her finner du 8 oppskrifter med rabarbra som jeg har samlet fra bloggen.
Rabarbrakake i langpanne
I fjor laget jeg en enkel og god rabarbrakake. Smaken ble som en slags syrligere eplekake, og sammen med vaniljeis ble dette helt nydelig. Rabarbrakaken laget jeg glutenfri, men du kan også bruke vanlig hvetemel i oppskriften.

Rabarbrasirup
Har du laget rabarbrasirup før. Søtt og godt, kan brukes både i lemonade, saus eller drinker. Fyll opp noen flasker, så har du utover sommeren.

Sommerens rabarbradrink
Kan jeg friste en frisk og smakfull rabarbracoctail? Kall den gjerne rabarbra gin, da den i all hovedsak består av gin og rabarbrasirup. Perfekt for varme sommerkvelder!

Rabarbrapai med jordbær
Lag rabarbrapai av norsk rabarbra og jordbær og server den med vaniljeis. Her snakker vi utrolig god sommerdessert!

Smuldrepai med rabarbra og jordbær
Denne smuldrepaien med rabarbra og jordbær er uten tvil en av de beste rabarbraoppskriftene jeg har. Desserten er både kjapp og enkel å lage, og skal du lage én dessert med rabarbra i år så håper jeg det er denne.

Rabarbrasyltetøy
Denne oppskriften på rabarbrasyltetøy ble en gjenganger hos oss for noen somrer siden, og ble hyppig servert enten det var brødskive eller vafler.

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus
Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus var den første panna cotta oppskriften her på bloggen. Den begynner å bli noen år siden, og er på høy tid at den får noen nye bilder. På tross av litt slitent bilde, så kan jeg anbefale denne deilige sommerdesserten.

Rabarbrasuppe
Rabarbrasuppe er en klassiker. Den kan kan nytes enten lunken eller kald, både med og uten is. Fyll den i et stort glass og bare hell nedpå. Dette er bare så godt!
