9 sunne og enkle middagsretter

Jeg skal innrømme at jeg er så heldig at jeg aldri har slitt noe med vekten min eller i det hele tatt brydd meg noe særlig om hva jeg veier. Om jeg skulle ha gått opp et kilo eller to nå i julen (har ikke sjekket) så vet jeg at det bare er snakk om en uke eller to før jeg er tilbake til mitt gamle jeg. Dette henger så klart sammen med at jeg er veldig aktiv og setter av litt tid til trening nesten hver dag. I tillegg så krever jo vår lille firbeinte kompis, Felix, en god del mosjon og da blir det jo også noen ekstra skritt.

Selv om jeg kanskje ikke bekymrer meg for vekten så må jeg innrømme det utrolig deilig å starte året med sunne og enkle middagsretter. Som ved tidligere julefeiringer så har det ikke vært mangel på verken mat eller kaker, og jeg har omentrent følt meg kontinuerlig mett i juleferien. Det er så klart veldig deilig å skeie skikkelig ut med all den gode julematen, og det gjør jeg med god samvittighet, men jeg merker samtidig at kroppen min fungerer best når jeg får spise sunn, ren og variert kosthold.

Når jeg ser på hvilke oppskrifter som blir lest av dere lesere så er det tydelig at ikke jeg er den eneste som synes det er deilig å komme tilbake til hverdagsrutinene igjen. I dette innlegget har jeg samlet 9 sunne og enkle middagsretter. Middagene tar kort tid å lage og er perfekt hverdagsmat som kan nytes med god samvittighet. Håper de kan være med å inspirere deg til sunnere middager til uken.

Chana masala

Chana masala er en indisk kikertergryte, hvor kjøttet er erstattet med kikerter, og er et deilig middagsalternativ dersom man ønsker å spise litt mindre kjøtt til hverdags.

Chana masala
Chana masala

Laks med ratatouille

Denne oppskriften er en av mine favoritter. Ratatouille er en klassisk fransk rett og er sammen med laks rett og slett en helt uslåelig kombinasjon.

Laks med ratatouille
Laks med ratatouille

Enkel thai-inspirert wok

Dersom det er på tide å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet så kan wok være en glimrende måte å få unna litt halvslappe grønnsaker. I denne woken har jeg brukt litt grønn karripasta og kokosmelk til å lage en thai-inspirert variant.

Enkel wok med smak av Thailand
Enkel wok med smak av Thailand

Chili con pollo

Mens chili con carne inneholder storfekjøtt så brukes det kylling (pollo) når man lager chili con pollo. En enkel gryte som passer godt til hverdags og helg.

Chili con pollo
Chili con pollo

Enkel torsk i karri

Denne middagsretten er også utrolig kjapp og lage, og det som tar lengst tid er faktisk å få kokt risen fort nok. Torsk i karri er en utrolig god torskegryte som overrasket meg svært positivt, og minner meg på at jeg spiser alt for sjeldent torsk.

Torsk i karri
Torsk i karri

Sunn hverdagstaco i salaskåler

Hvem har sagt at taco bare hører helgen til. Når man lager tacoen så sunn som dette så er det ikke noe i veien for å spise det midt i uken.

Sunn hverdagstaco i salatskåler
Sunn hverdagstaco i salatskåler

Enkel og god kylling curry

Kylling, karri, eple og kokosmelk passer faktisk utrolig godt sammen og blir her til en enkel og god kylling curry-gryte. Verdt å teste!

Enkel og god kylling curry
Enkel og god kylling curry

Torsketaco med mangosalsa

Torsketaco med mangosalsa

Jeg var i utgangspunktet svært spent til denne tacovarianten da jeg laget den for første gang, men det ble virkelig en innertier og har fått positive tilbakemeldinger fra venner som også har forsøkt seg på denne spennende varianten.

Pestofylt indrefilet av svin

Indrefilet av svin er middag som nærmest lager seg selv, og passer fint dersom du skal gjøre et par andre ting samtidig som du lager mat. Server den pestofylte indrefileten sammen med en enkel pastinakkpuré og med noen ovnsbakte tomater ved siden av.

Pestofylt indrefilet av svin
Pestofylt indrefilet av svin

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*