Auk – En norsk helautomatisk plantedyrker

ANNONSE

Auk

Litt tidligere i høst var jeg så heldig at jeg fikk en Auk i posten. Dette er en norsk helautomatisk plantedyrker. Auken styrer nemlig vann, lys og næring selv, og sørger for helt optimale forhold for plantene dine. Faktisk kan den dyrke så mye som 152 butikkurter i året, perfekt for en matglad person som meg og som stort sett daglig bruker friske urter.

Et annet stort poeng for meg er at Auk er laget av miljøvennlige materialer, med norsk aluminium og europeisk treverk. I tillegg slipper jeg jo mye av svinnet som det fort blir når man kjøper butikkurtene (de visner, og man må kaste både jord og potter).

Ikke bare kan du dyrke urter som basilikum, koriander, timian og persille mm, men du kan også sette den opp til å dyrke tomater, chili eller salater. Og trimmer du plantene riktig, kan du holde liv i de i både måneder og år (avhengig av type plante)

Les mer om Auk på deres nettside

Jeg må innrømme at jeg var spent på om jeg kom til å knote mye da jeg skulle sette den opp, men det var overraskende enkelt. Med en god bruksanvisning så tok det ikke mange minuttene før jeg hadde satt den opp. På siden av Auken kan jeg følge med på hvor lenge siden det er til nest vanning, se vekstfasen til plantene, og dempe lyset midlertidig om det er for skarpt. Det finnes også mange gode videoer på nettsiden som viser både steg for steg hvordan du gjør det, samt mange andre gode tips til dyrkingen.

Auk - display

Det tok ikke mange dagene før det begynte å spire å gro i Auken, og det var bare så gøy å se hvordan utviklingen var fra dag til dag. Etter bare 4 uker kunne jeg begynne å høste av resultatet.

Du kan lese mer om Auk og bestille den her

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*