Bokprosjekt i en ny fase

Utstyr for å ta matbilder

Følger du meg på Instagram eller abonnerer på nyhetsbrevet så er det stor sjans for at du har fått med det at jeg det siste halve året har jobbet med en bok. Jeg har tidligere skrevet litt om prosessen så langt , men tenkte kanskje det var på tide med en liten oppdatering her på detgladekjokken.no. Det er jo tross alt noen som også bare leser bloggen på nettet.

Å skrive bok består av mange faser. Det starter med idé og konsept, og fra slutten av mai og frem til september har jeg vært i en fase hvor manuset skal skrives og bildene skal tas. Dette er kanskje den mest krevende fasen, for det er jo her alt av innhold skal produseres. I denne fasen har jeg skrevet og tatt bilde av over 80 oppskrifter, og all annen tekst som skal være i boken. Jeg har brukt flere ferieuker, og jobbet hver helg siden før sommeren med å få på plass alt til boken. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg hver lørdag og søndag har stått store deler av dagen på kjøkkenet for å lage oppskrifter som skal være med i boken.

Det er mye fritid som ofres når man går i gang med et slikt bokprosjekt, i hvert fall når man har fulltidsjobb ved siden av. Men jeg har hele tiden vært veldig innstilt på at det ikke skal gå utover kvaliteten på boken. På forhånd hadde jeg utarbeidet en tidsplan for hvor mye innhold (tekst og bilder) jeg måtte ha på plass hver uke og måned, og har egentlig jobbet meg strukturert gjennom planen frem mot deadline. På forhånd var jeg litt spent på om jeg kanskje hadde tatt meg vann over hodet, men jeg må innrømme at jeg faktisk har kost meg gjennom hele fasen prosessen.

Morgenjobbing

5. september leverte jeg manuset til forlaget, og de påfølgende ukene har jeg brukt tiden til å ta resterende bilder. Det var noen matbilder jeg ikke var 100% fornøyde med, samt at vi skulle ha fotograf til å ta noen portrett og miljøbilder.

Nå som “skrive ferdig manus“-fasen er ferdig har jeg kommet til den nest siste fasen. Nå skal alt innholdet gjennomgås og korrekturleses (språkvaskes), for å sikre at språket er godt nok. I tillegg skal designet for boken utarbeides, og all tekst skal legges inn i designet. Til slutt blir det en ny runde med kvalitetssjekk, før alt sammen sendes over til trykkeriet. Det er fortsatt noen uker igjen til vi kommer så langt, men det er utrolig gøy å se at det nærmer seg noe mer visuelt og etter hvert mer håndfast.

Gleder meg til å fortelle mer om boken, vise hvor flott den blir og bilde av cover. Dette blir så bra, og jeg håper den kan være til stor inspirasjon på kjøkkenet i vinter!

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Laila Karine Brevik

    Åååå gleder meg så masse til din kokebok blir utgitt 😁🤗👌👌

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*