Bursdagsbarn på ferie, populære tradisjonsretter og månedens mest leste

Som dere sikkert har sett på Instagram så har jeg den siste uken fått en liten forsmak på sommeren og tatt meg noen late dager i selveste Florida. Først noen flotte dager på Miami beach, deretter bar det oppover mot Orlando for videre feriering. Men på tross av distansen så har det ikke stoppet meg i å jevnlig oppdatere bloggen. Før jeg dro avgårde passet jeg nemlig på at jeg fikk opparbeidd meg en liten backlogg av oppskrifter som jeg kunne porsjonere utover ferien.

Ellers så har jeg også hatt bursdag denne uken, og i den anledning så jeg det som en flott unnskyldning for å publisere en saftig skuffekake (sjokoladekake) med blåbærbiola på bloggen. Et smakspanel bestående av fine kolleger gav den tommelen opp og har siden ventet på at oppskriften skulle dukke opp på Det glade kjøkken.

Skuffkake med blåbærbiola (sjokoladekake)
Skuffkake med blåbærbiola

Siden vi nå er over i en ny måned har jeg som vanlig sett litt på lesertallene for april. En ting jeg spesielt har lagt merke til er at gode og gamle tradisjonsoppskrifter holder et jevnt trykk på bloggen. Ja faktisk så er 3 av de 10 mest leste oppskriftene i april typiske tradisjonsretter som jeg har vokst opp med; kleppsuppe/kleppmelk, smørgrøt/fløyelsgrøt og småsteik/sosekjøtt.

Kleppsuppe med sukker og kanel
Kleppsuppe med sukker og kanel

April har også jevnt over hatt svært gode lesertall og jeg har bikket nesten 14.000 besøkende på bloggen. Av oppskriftene jeg la ut i forrige måned så var det en oppskrift på 120% grove og eltefrie rundstykker som ble mest lest, og jeg har også fått flere hyggelige tilbakemeldinger fra lesere som har testet oppskriften. På en solid andreplass kommer en oppskrift på småsteik (sosekjøtt), som jeg publiserte i begynnelsen av måneden, fulgt en oppskrift på proteinrike frokostpannekaker og laksepanne med kremet mango chutney, også verdt å teste.

120% grove og eltefrie rundstykker
120% grove og eltefrie rundstykker
Proteinrike frokostpannekaker
Proteinrike frokostpannekaker

Som vanlig vil jeg oppfordre dere til å fortsette å tagge maten dere lager med #detgladekjokken (eller @detgladekjokken) på Instagram. Den siste måneden har jeg sett flere flotte matbilder av oppskrifter dere har funnet på Det glade kjøkken, og det er utrolig hyggelig at dere deler deres matopplevelser med meg. Bli gjerne med i Kjøkkenpraten på Facebook, en lavterskel matgruppe hvor vi kan inspirere hverandre, dele erfaringer og kunnskap.

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*