Chef for en dag

For noen uker siden mottok jeg plutselig en e-post fra en kollega av meg. Det nærmet seg tid for årets seksjonstur med jobben, og hun lurte på om jeg kunne tenke meg å være chef på turen. For meg var dette en kjempemorsom utfordring, som jeg rett og slett ikke kunne takke nei til. En liten tilleggsutfordring var at en av kollegaene mine har cøliaki, så her var det bare å ha kontroll på ingrediensene!

I løpet av de neste par ukene var menyen klar. Siden det var lagt opp til hyttetur og kalenderen viste september, så ble det naturlig at norsk natur/høst skulle bli en rød tråd gjennom rettene. Menyen ble som følger:

Forrett – Fylte sjampinjonger
Hovedrett – “Pappas elggryte” (det ble med hjort)
Dessert – Multekrem med tørre vafler og krokankrønsj

I tillegg til at menyen var tilpasset både årstid og sted, så var den også planlagt ut fra hva jeg hadde av tilgjengelig tid. Forretten visste jeg ville være ganske enkel å få til, og det som var mest tidkrevende ville være å hule ut soppen. Siden det var lagt et program før middagen så var jeg snar med å brune kjøttet og sette det på kok med det samme vi ankom hytta. Da kunne kjøttet bare stå og putre til det ble mørt, og jeg kunne bare ha i resten når det nærmet seg middag. Også desserten var veldig enkel. På forhånd hadde jeg laget tørre vafler og krokan, som jeg hadde med meg på turen, og det var strengt talt bare å lage multekremen etter at vi hadde spist.

Fylte sjampinjonger

Sjampinjong fylt med skinke og mye godt
Sjampinjong fylt med skinke og mye godt

Oppskriften på fylte sjampinjonger la jeg ut på bloggen litt tidligere og du kan finne den i dette innlegget. Forretten var den retten jeg var mest usikker på. Jeg var først innom soppsuppe, men siden det skulle være gryte til hovedrett så ønsket jeg noe som var litt “fastere i konsistensen”. Fylte sjampinjonger er ganske enkle å lage, og man kan også gjøre de klar en god stund på forhånd og la de stå kaldt i kjøleskapet.

 

“Pappas elggryte”

Pappas elggryte
Pappas elggryte

Pappas elggryte har helt siden jeg var liten vært familiens favoritt. Her snakker vi en skikkelig deilig viltgryte, med både rømme og fløte, og med deilig smak av urter som fremhever smaken av vilt. Når jeg reiser er det ofte denne gryten som står øverst på ønskelisten, og har vi ikke elg i fryseren så går det også an å bruke storfekjøtt. Pappas elggryte er en gryte som er til for å nytes.

Les oppskriften på elggryten her.

Multekrem med tørre vafler og krokankrønsj

Multekrem tørre vafler og krokankrønsj
Multekrem med tørre vafler og krokankrønsj

Multer er utrolig godt, og hva passer ikke bedre enn en dessert med multer når man er på en fjellhytte? Multekremen ble servert med litt rørte multer på toppen, litt hjemmelaget krokan og noen tørre vafler jeg på forhånd hadde laget. De tørre vaflene har en herlig kjekskonsistens og er også glutenfrie. Oppskriften på multekrem med krokankrønsj finner du i denne oppskriften

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*