Dette svarte leserne i brukerundersøkelsen

I forbindelse med at jeg relanserte Det glade kjøkken i nytt design og mye nytt innhold for litt siden, så kjørte jeg samtidig også en liten brukerundersøkelse. Hensikten var rett og slett å finne ut hvilke lesevaner følgerne mine har, hva de synes om den nye bloggen min og få innspill til hva som kan gjøres bedre. Rett og slett ta litt tempen på hva dere synes.

Undersøkelsen lot jeg ligge aktiv på bloggen i omentrent en uke, før jeg jeg så sa meg fornøyd med antallet respondenter som hadde besvart undersøkelsen. Så takk til alle dere som tok dere bryet med å svare på undersøkelsen. Når det er sagt så tar jeg gjerne i mot tilbakemeldinger fra dere fortløpende, enten det er via kommentarfeltet nederst på siden, sosiale medier eller e-post til hei@detgladekjokken.no. Nøl aldri med å ta kontakt!

Her er noen betrakninger og tolkninger av resultatene:

 

Hvor ofte er du innom?

På spørsmål om hvor ofte leseren er innom så bloggen svarer totalt 53% at de er innom hver uke eller oftere. Dette betyr jo at følgerne mine er regelmessig innom for å få inspirasjon og lese nye oppskrifter, samtidig som at dette passer med målet mitt om å legge ut minst 3 innlegg i uken.

Diagram: Hvor ofte er du innom bloggen?

 

Hvor godt liker du bloggen?

Et av spørsmålene i undersøkelsen lød som følgene “På en skala fra 1-5, hvor godt liker du bloggen sammenlignet med andre matblogger?”. Hensikten her var rett og slett å forstå om kvaliteten på det jeg legger ut er høy nok, om bloggen min inspirerer og om dere er fornøyde med oppsettet. Resultatet gikk over all forventning, og jeg fikk faktisk ikke en eneste 1 eller 2 på skalaen. Faktisk så er snittet av besvarelsene 4,38 på en skala fra 1-5!

Stolpediagram: Hvor godt liker du Det glade kjøkken?

 

Hvordan synes du det nye designet er?

Siden jeg har fått en ny blogg så var det fornuftig å høre hva leserne syntes om det nye designet. Også her har det vært et overveldende positivt resultat, noe som er en lettelse for meg som har brukt så mange timer i sommer på å få på plass bloggen. Det var noen som ikke så noen forskjell, men det kan jo også skyldes at det var første gangen at de var innom Det glade kjøkken.

Diagram: Hvordan synes du designet er?

 

Er det noe du savner på Det glade kjøkken?

Jeg hadde også noen spørsmål hvor jeg ba om litt tilbakemeldinger fra leserne. Blant annet spurte jeg om følgende “Er det noe du savner på Det glade kjøkken? Enten konkrete oppskrifter, type oppskrifter, innhold mm. Jeg tar gladelig i mot innspill fra dere følgere!”.

Her har jeg fått flere innspill. Noen av dere ønsket oppskrifter som ikke påvirker insulinnivået, noen vil gjerne se flere smoothies-oppskrifter eller kjøttfrie middager. Jeg ble også utfordret til å kanskje sette sammen noen 3-retters menyer.

Når det gjelder smoothies så har jeg gjort en liten opprydding i oppskriftene jeg allerede hadde. Jeg har publisert en ny oppskrift på smoothieskål, og har flere oppskrifter på blokka. Kjøttfrie middager kommer jeg til å fortsette med å publisere jevnlig, som en naturlig del av middagsoppskriftene. Jeg ser det begynner å bli en stund siden forrige kjøttfrie middagsoppskrift, men jeg har planer om å legge ut en ny om ikke lenge. I tillegg har jeg også laget en egen kategori i menyen som heter “kjøttfri middag“, slik at du enklere kan ble deg gjennom de kjøttfrie middagsrettene.

Ellers synes jeg at 3-retters menyer høres veldig gøy ut, så dette er absolutt noe jeg har lyst til å utforske nærmere i høst.

 

Helt avslutningsvis i undersøkelsen spurte jeg også om hva respondenten synes om det nye designet, enten positivt eller negativt. Her fikk jeg bare positive tilbakemeldinger, som tyder på at det har vært et riktig valg å oppdatere bloggen.

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*