Enkle grilltips for et bedre resultat

Det er sommer og høysesong for grilling. Jeg har samlet noen enkle grilltips som forhåpentligvis kan være med å bidra til at du får en bedre grillopplevelse.

  • Marinér kjøttet minst én time, men gjerne over natten i kjøleskapet.
  • En marinade bør inneholde KOS; krydder, olje og syre.
  • Marinade har lett for å brenne seg. Tørk derfor av kjøttet med et tørkepapir rett før grilling, og pensle heller på marinaden et par minutter før det er ferdigstekt.
  • Pensle grillristen med litt olje for å unngå at maten henger igjen i grillen
  • Kjøttet bør være romtemperert før du legger det på grillen, da får du et saftigere resultat.
  • Bruk gjerne lokk på grillen under steking. Da blir temperaturen jevnere i grillen, og du får ikke bare varme på undersiden av kjøttstykket.
  • La kjøttet hvile når det er ferdigstekt. Da renner ikke så mye av kraften ut av kjøttet, og du har større sjans for å unngå å sitte med et tørt og hardt kjøttstykke.

Sunnere Alternativ er en rimelig fersk matblogg, som fortsatt ikke har fylt året, noe som betyr at du kan vente deg mange spennende oppskrifter i tiden fremover. I sommer blir det en del grillmat som jeg gleder meg til å dele med dere. Grillmaten jeg lager vil jeg forsøke å legge under denne lenken, mens det beste grilltilbehøret vil du finne her.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Ellers forsøker jeg å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang. Meld deg gjerne på via denne lenken. Jeg lover deg at e-posten din blir ikke brukt til noe annet, og du kan melde deg av når som helst.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*