Enkle grilltips for et bedre resultat

Det er sommer og høysesong for grilling. Jeg har samlet noen enkle grilltips som forhåpentligvis kan være med å bidra til at du får en bedre grillopplevelse.

[list type=”2″ color=”yes” ]

  • Marinér kjøttet minst én time, men gjerne over natten i kjøleskapet.
  • En marinade bør inneholde KOS; krydder, olje og syre.
  • Marinade har lett for å brenne seg. Tørk derfor av kjøttet med et tørkepapir rett før grilling, og pensle heller på marinaden et par minutter før det er ferdigstekt.
  • Pensle grillristen med litt olje for å unngå at maten henger igjen i grillen
  • Kjøttet bør være romtemperert før du legger det på grillen, da får du et saftigere resultat.
  • Bruk gjerne lokk på grillen under steking. Da blir temperaturen jevnere i grillen, og du får ikke bare varme på undersiden av kjøttstykket.
  • La kjøttet hvile når det er ferdigstekt. Da renner ikke så mye av kraften ut av kjøttet, og du har større sjans for å unngå å sitte med et tørt og hardt kjøttstykke.

[/list]

 

Sunnere Alternativ er en rimelig fersk matblogg, som fortsatt ikke har fylt året, noe som betyr at du kan vente deg mange spennende oppskrifter i tiden fremover. I sommer blir det en del grillmat som jeg gleder meg til å dele med dere. Grillmaten jeg lager vil jeg forsøke å legge under denne lenken, mens det beste grilltilbehøret vil du finne her.

 

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så lik gjerne Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Ellers forsøker jeg å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang. Meld deg gjerne på via denne lenken. Jeg lover deg at e-posten din blir ikke brukt til noe annet, og du kan melde deg av når som helst.

 

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*