Et knippe norske matblogger

Det er ikke til å stikke under en stol at mye av inspirasjonen min kommer fra både kokebøker, magasiner, matblogger og andre nettsteder for mat. Og i helgene er noe av det koseligste jeg vet å sitte i godstolen med nytraktet kaffe for hånden og lese oppskrifter, enten digitalt eller på trykk.  Det er jo ikke slik at vi matbloggere finner opp alle oppskriftene helt på egenhånd, men vi blir ofte inspirert av andre for så å ende opp med å lage vår egen touch på retten.

Det var egentlig først etter at jeg begynte å blogge selv at jeg oppdaget hvor mange spennende og varierte matblogger som finnes. Både blogger med fokus på hverdagsmaten,  kjøttfrie matblogger, matblogger med oppskrifter fra Midtøsten og blogger med oppskrifter som bare skal nytes. Ikke nok med at de har temaer som er spennende og varierte, men mange av disse matbloggerne skriver så godt at man nærmest får følelsen av at man står på kjøkkenet sammen med forfatteren mens han/hun kokkelerer. For å ikke snakke om de utrolig flotte og fristende bildene! Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har  sittet og studert alle de flotte matbildene som til stadig dukker opp i feeden min i sosiale medier.

Dette innlegget er en hyllest til alle de flotte norske matbloggene som finnes, og hvor jeg har fremhevet et knippe av mine favoritter. Bruk gjerne kommentarfeltet under til å tipse meg om din favoritt, så kanskje jeg får en ny favoritt.

Vegansk bolognese
Foto: Mat på Bordet – Vegansk bolognese

En av matbloggene jeg besøker aller hyppigst er Ina-Janines Mat på Bordet. Her finnes utrolig mange spennende og varierte oppskrifter som får tennene til å løpe i vann. Oppskriftene er forklart på en enkel og detaljert måte, samtidig som bildene er svært innbydende. Når jeg er uten middagsplaner og trenger litt inspirasjon så tar jeg gjerne turen innom Mat på Bordet for å hente litt inspirasjon. Ina har ellers gitt ut flere bøker, vært nominert og vunnet pris for årets matblogg 2015. Absolutt verdt å gi bloggen hennes et besøk!

Et kjøkken i Istanbul er en annen matblogg som jeg også har lyst til å nevne. Gjennom bloggen ønsker Vidar Bergum å formidle spennende og enkle oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten. I tillegg til oppskriftene så sender han hver uke ut elektroniske postkort hvor man blir litt bedre kjent med både Tyrkisk matkultur og litt lokal historie. Det er ikke uten grunn at bloggen til Vidar ble kåret til årets nisjeblogg i 2016 av Godt.no. Ikke nok med det, men i februar kommer Vidar ut med en bok med oppskrifter fra det Tyrkiske kjøkken.

Foto: Lindastuhaug.no - Sukkerfri kokosboller
Foto: Lindastuhaug.no – Sukkerfri kokosboller

For dere som jevnlig følger med på bloggen min så vet dere at jeg også er opptatt av  trening og kosthold, og at mye av fokuset mitt er den sunne hverdagsmaten. En av inspirasjonskildene til hverdagsmaten henter jeg fra bloggen til Linda Marie Stuhaug. Linda har gått kokk og servitørlinja, er utdannet personlig trener og studerer for tiden ernæring i Oslo. Det skal med andre ord ikke stå på utdannelsen hennes, og på bloggen hennes finnes det utallige oppskrifter, alt fra enkle frokost- og middagsretter til desserter med en sunnere vri. I tillegg er flere av oppskriftene glutenfrie og melkefrie for den som måtte ha noen allergier eller lignende plager.

Ellers har jeg også det siste året forsøkt å bli flinkere til å finne kjøttfrie og smakfulle alternativer, både med tanke på miljø og fordi jeg tror at vi alle har godt av å spise mer frukt og grønt. Det siste året har jeg fått opp øynene for Outkitchenstories, som er en vegetarblogg med fokus på kosemat. Bildene ser utrolig innbydende og fristende ut, samtidig som oppskriftene er forklart på en enkel og god måte.

 

Andre matblogger jeg regelmessig besøker

Syrisk baba ganoush
Foto: Et kjøkken i Istanbul – Syrisk baba ganoush
Foto: Ourkitchenstories.no - Vegetarlasagne
Foto: Ourkitchenstories.no – Vegetarlasagne

4 Kommentarer

  1. Tusen takk for hyggelige ord, Rolf-Anders! Eit flott innlegg 🙂

  2. Sjekk gjerne ut Inguns Kjøkken også! https://www.ingunns.no

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*