Formretter – Gode middager i en form

Middager som lages i en ildfastform er slett ikke uvanlig hos oss, og her på Det glade kjøkken har jeg publisert mange formretter siden jeg lanserte bloggen for over 2 år siden. Noen er beregnet på hverdager, mens andre er deilige koseretter som bare er til for å nytes. Noen er forholdsvis kjappe å lage, mens andre bør du sette av litt tid på kjøkkenet. Jeg har publisert formretter med kjøtt, med fisk eller som er kjøttfrie.

Noe av det jeg liker best med slike formretter er at de 20-30 minuttene formen står i stekeovnen, så har du akkurat nok av tid til å ta oppvasken, rydde kjøkkenet og dekke på bordet.

Her er et utvalg av mine favoritter. Om du er nysgjerrige på hvilke andre formretter jeg har laget så ligger de under taggen formretter som du finner i stikkordskyen (til høyre på datamaskin og nesten nederst på siden på mobil).

5 deilige middager i en form

Grønnsakslasagne - Vegetarlasagne

Grønnsakslasagne

Denne kjøttfrie lasagnen greier jeg rett og slett ikke skryte nok av. Selv om verken jeg eller samboeren er vegetarianer så synes jeg denne lasagnen er en av de beste jeg har smak, og høster ofte skryt når jeg serverer den til gjester.


Favorittform med potetmos

Favorittform med potetmos

Favorittform er en deilig formrett med et lite lag med potetmos i bunn, påfulgt av kjøttsaus og et ostedryss på toppen. Formretten er kanskje mer en typisk fredagsmiddag enn en hverdagsmiddag, og blir godt tatt i mot hver gang jeg lager den her hjemme.


Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

Hjemmelaget fiskegrateng

Hver gang jeg kommer over dette innlegget så tenker jeg at fiskegrateng lager jeg alt for sjelden. Hjemmelaget fiskegrateng er jo kjempegodt, og har du noen fiskerester liggende så har du allerede halve middagen klar.


Lasagne med ostesaus av cottage cheese

Lasagne med ostesaus av cottage cheese

Når jeg lager lasagne så lager jeg den ofte med en ostesaus av cottage cheese. Det er sunnere, og man greier heller ikke å gjette at det er en stor del av ostesausen.


Ovnspannekake med spekeskinke

Ovnspannekake med spekeskinke

Slik har du sikkert ikke laget pannekaker før. Ha røren i en smurt ildfastform, sammen med bacon eller spekeskinke, og sett den i ovnen til den er ferdig. En lettvint og spennende måte å lage pannekaker på.

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*