Grillspyd med marinert steinbit

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Grillspyd med steinbit

Selv om du kanskje er tilbake på jobb så må vi ikke glemme at august fortsatt er en sommermåned. Vi har fortsatt svært mange fine dager foran oss, til å grille, bade og kunne sitte ute og nyte de lune kveldene. Her om dagen grillet vi noen grillspyd med marinert steinbit til middag. Utrolig godt, og selv om fisken bør ha litt tid i marinaden, så er dette en forholdsvis enkel middagsrett å lage. Sunt er det også!

Grillspydene ble servert sammen med hjemmelagede tortillachips og lettrømme. Jeg kan også tenke meg at det heller ikke hadde vært feil med tzatziki til, men det får bli en annen gang. Og hvis du heller kanskje har lyst på kylling så kan jeg anbefale disse asiatiske kyllingspydene, som også ble laget denne sommeren.

Selv er jeg veldig glad i steinbit som matfisk, og håper derfor at denne oppskriften på grillspyd med marinert steinbit faller i smak!

Grillspyd med marinert steinbit

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Antall

10

grillspyd
Tilberedning + marinering

1

time 

15

minutter
Steketid

8

minutter

Ingredienser

  • 500 gram steinbitfilet

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 stk brokkoli

  • Marinade
  • 1 glass soltørkede tomater

  • 2 ss olje

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1/2 ts salt

  • 1 ss honning

  • 1 stk sitron

  • Tilbehør
  • Lettrømme

  • Hjemmelagede tortillachips

Fremgangsmåte

  • Skjær steinbiten opp i passe store terninger, cirka 3×4 cm.
  • Lag marinaden. Ha tomatene fra et glass med soltørkede tomater i en bolle. Tilsett litt av oljen fra glasset, én fedd hvitløk, chilipulver, salt, honning og saften fra en sitron. Bruk en stavmikser eller matmølle til å lage en jevn marinade. Smak deg frem med saltet og ha gjerne i litt mer olje om det trengs.
  • Bland steinbiten med halvparten av marinaden og la den stå kjølig én time eller lengre. Mens steinbiten lå i marinaden valgte jeg å lage tortillachips.
  • Legg rundt 8 grillpinner i bløt i vann. Dette gjør du for at de skal unngå å ta fyr på grillen, og bør ligge i vann i minimum 30 minutter.
  • Gjør klar grønnsakene som skal tres på grillspydet med fisken. Del rødløken opp i båter, brokkolien i buketter og paprikaen i forholdsvis store biter.
  • Tre steinbit, brokkoli, paprika og rødløk vekselsvis på hver av grillspydene. Stek grillspydene på grillen i 6-8 minutter, avhengig av fiskens størrelse. Snus spydene underveis.
  • Server deilige fiskespyd sammen med hjemmelagede tortillachips, resten av marinaden og lettrømme. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*