Gryter som passer godt om høsten

Gryter som passer ekstra godt i høst

Høsten er en årstid jeg har satt mer og mer pris på i den senere tid. Som barn syntes jeg at høsten kunne være grå og litt skummel med sitt snikende mørke. Mens nå synes jeg den er fantastisk flott og stemningsfull, med sine sterke farger og raslende løv. Så klart kan det være en del gråværsdager, men da er det ekstra koselig å være inne og kanskje invitere noen venner over.

Om høsten smaker det også ekstra godt med gryter, enten det er den litt fyldige varianten som passer godt når man venter besøk, eller enkle og hete gryter som passer best til hverdagen. Her er noen av mine favorittgryter nå i høst. Du kan også finne flere andre gryteoppskrifter på denne siden om du trenger mer inspirasjon.

 

PAPPAS ELGGRYTE

Pappas elggryte er gryte nummer én og er en gryte jeg har hatt som middagsfavoritt helt fra jeg var liten. Jeg greier nok aldri å lage den like god som det pappa kan, men lover en fyldig og god viltgryte som kan imponere hvis du venter middagsgjester.

Pappas elggryte

 

BOEUF BOURGUIGNON

Denne burgundiske gryten er en kjøttgryte fra regionen Bourgogne og er en klassiker i det franske kjøkkenet. Man lar kjøttet koke seg mørt i blant annet rødvin, urter og grønnsaker, og resulterer i en kraftig og smakfull kjøttgryte.

Boeuf Bourguignon

 

MARROKANSK LAMMEGRYTE

I denne marrokanske lammegryten har jeg brukt både kardemomme, kanel, koriander og anisfrø for å sette et spennende og eksotisk smaksbilde på gryten.

Marrokansk gryte

 

CHILI CON CARNE MED STORFEKJØTT

Chili con carne er en gjenganger hos oss. Mens jeg på hverdager gjerne lager en litt enklere variant, så har jeg også kommet frem til en helgevariant hvor jeg gjerne bruker både storfekjøtt og karbonadedeig, og lar gryten stå å putre til kjøttet er mørt og godt.

Chili con carne med storfekjøtt

 

LETTVINT CHILI CON CARNE

I hverdagsvarianten av chili con carne kutter jeg ned på koketiden, bruker bare karbonadedeig, og bruker gjerne tørkede og mer tilgjengelig krydre enn jeg bruker i helgene. Gryten er serveringsklar på cirka 30-40 minutter.

Enkel chili con carne

 

ENKEL OPPSKRIFT PÅ BACALAO

Bacalao lager jeg alt for sjelden, noe som er synd fordi det er jo så fantastisk godt (note to my self: må lage det til helgen). Kjøper du ferdig utvannet klippfisk slipper du også å legge fisken i vann dagen i forveien.

Bacalao

 

 

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*