Høsten kan være så utrolig flott! Å gå ute en flott høstdag, ikledd en varm jakke og kanskje en kaffe i hånden. Bare vandre rundt uten noe bestemt mål og bare observere at bladene på trærne har blitt tildelt ulike nyanser av gult, brunt og rødt. Hvordan kan man ikke elske denne årstiden?
Det er også mye god mat jeg synes passer perfekt til denne mørke og stemningsfulle årstiden, spesielt varmende supper og gryter. Her er noen av mine favoritter fra bloggen.
Deilige høstgryter
Gryter er skikkelig god høstmat. Inviter noen venner på middag og server en rykende varm gryte, gjerne med høstens råvarer.

Viltgryte med kantarell og sjampinjong
Lag en god viltgryte med kantarell og sjampinjong. I gryten har jeg puttet reinskav, et utvalg av sopp, einebær og timian, som gir en deilig viltsmak over det hele.
[divider class=”” ]

Chili con carne
Jeg har publisert flere oppskrifter på chili con carne på bloggen. Denne oppskriften er med storfekjøtt og er luksusvarianten når du har invitert til selskap.
[divider class=”” ]

Indisk kyllinggryte med spinat
Indisk mat er bare så utrolig godt! Litt tidligere i høst laget jeg en deilig kyllinggryte som jeg serverte sammen med salat, cashewnøtter og et nanbrød siden det var helg.
[divider class=”” ]

Finnbiff med potet og blomkålmos
Finnbiff er en enkel og god middagsrett som går rett inn i kategorien helgekos – Ja for den er jo utrolig god samtidig og perfekt helgemiddag.
Supper som varmer
Supper er ekstra deilig når det er mørkt og kjølig ute. Suppene jeg har listet opp er supper enten med høstens råvarer, eller som varmer litt ekstra. Her er mine 4 tips til deilige høstsupper.

Skogssoppsuppe
Soppsuppe må være høstsuppe nummer én. Jeg har brukt en blanding av kantarell, sjampinjong og aromasopp i suppen, men du kan også bruke andre sopptyper. Skogsoppsuppen passer godt som både forrett eller som en siderett til middagen.
[divider class=”” ]
Gresskarsuppe med chili og kokos
Gresskar hører oktober til, og hva passer ikke bedre enn å legge ut en ny oppskrift på gresskarsuppe. Jeg synes slike høstsupper gjør seg med litt chili i, og sammen med en liten boks kokosmelk får du en fantastisk god suppe. Jeg serverte den med kylling, men den gjør seg også godt som en vegetarvariant.
[divider class=”” ]

Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær
Denne oppskriften på gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær har jeg brukt flere ganger når vi har hatt middagsbesøk, og har høstet skryt hver gang.
[divider class=”” ]

Tomatsuppe med kyling og chorizo
Dette er en oppskrift på tomatsuppe med kylling og chorizo, som både varmer og metter.
[divider class=”” ]