Ingrediens: Egg

Amerikansk ostekake med multe

Jeg føler det nesten er litt dårlig gjort å publisere denne ostekakeoppskriften sånn rett over nyåret, siden mange av dere kanskje har bestemt for å...

Tørre vafler (glutenfritt)

Navnet i seg selv er temmelig forklarende. Tørre vafler er nemlig en slags vaffelkjeks hvor vaflene kort tid etter steking blir knasende sprø. For å...

Risboller med kokos

Risboller med en liten geletopp - si hei til en barndommens store favoritter. Nå i senere tid har en del andre småkaker overtatt seierspallen, men...

Mammas julebrød

Helt fra jeg var liten har vi hatt tradisjon på å ha en stor 1. juledagsfrokost med hele familien samlet. Mens man gjerne har vært...

Amerikanske cookies

Disse julekjeksene heter amerikanske cookies og har vært en del av de obligatoriske småkakene hver eneste jul så langt tilbake jeg kan huske. Det er...

Byggrynslapper

Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på....

Kaldhevede rundstykker

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er...

Brownies med oreokrem

I morgen er det farsdag, så hva passer ikke bedre enn å lage en brownies toppet med deilig krem av blant annet hvit sjokolade og...

Knasende laksewrap med mangosalsa

Du vil kanskje ikke tro det, men laksewrap er et glimrende alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen og er lett å like for både store og...

Oppreiste kanelsnurrer i kjent tangzhong stil

I går gjorde jeg et forsøk på å lage gresskarboller etter tangzhong-teknikken. Tangzhong-teknikken gav en utrolig saftig og luftig bakst, men om de lignet så...

Gresskarboller i tangzhong-stil

Jeg kom tilfeldigvis over noen flotte gresskarboller på nettet for noen uker siden, og tenkte at dette hadde vært veldig morsomt å prøve seg på....

Krydderkake med gresskar

Det har nærmest blitt en høsttradisjon at jeg lager kake med gresskar, kanskje ikke så rart siden den både smaker så godt og vi nå...

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage tomatsuppe med makaroni og egg til middag, men i mangel på makaroni så ble det en litt annen...

Eplekake i liten langpanne

Det er ingenting som smaker så godt som en saftig og god eplekake når de norske eplene er i sesong. Denne gangen laget jeg eplekaken...

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...