Ingrediens: Honning

Sashimi med granateple

Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter  så kan den enten serveres som en imponerende forrett...

Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø

Grøt er ikke uvanlig frokost hos oss i ukedagene. Samboeren spiser mye sunnere müslier og havregryn med kesam og biola, og jeg spiser gjerne havre-...

Lettvint kalkunwrap

På nyttårsaften var vi samlet en stor vennegjeng, og alle hadde fått i oppgave å ta med en rett til koldtbordet. Min oppgave var blant...

Krydderkake med gresskar

Det har nærmest blitt en høsttradisjon at jeg lager kake med gresskar, kanskje ikke så rart siden den både smaker så godt og vi nå...

Grove speltscones med cottage cheese

Disse grove speltsconesene med cottage cheese fikk bein å gå på forrige helg. Brødboksen var helt tom og jeg hadde utrolig lyst på nystekt grovbakst....

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...

Havregrynsgrøt over natten

I morgen er ferien min over for denne gang, og det er på tide å komme seg tilbake til hverdagsrutinene igjen. Det er nok ikke...

Grovbrød med havregryn og gresskarkjerner

Tradisjonell brødbaking har fått en liten renessanse hos meg det siste året. Kanskje er det fordi det smaker himla godt, eller kanskje er det fordi...

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for...

Rabarbravinaigrette

I dag er det dressing som står for tur, og en fantastisk god rabarbravinaigrette har funnet veien til bloggen. Den er kjapp og enkel å...

Grove pølsebrød

Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt...

Gyros av lammekjøtt

Når jeg har lyst på skikkelig digg helgemat, men som samtidig ikke er alt for usunt, så faller valget fort på gyros. Urtemarinert kjøtt servert...

Proteinrike frokostpannekaker

Å starte dagen med nystekte pannekaker med rømme/kesam og blåbærsyltetøy er det få ting som kan måle seg med, og samboeren blir like glad hver...

Halvgrovt surdeigsbrød av hvete

Dette halvgrove surdeigsbrødet av hvete er et av de beste eltefrie brødene jeg har laget. Brødet ble både saftig og luftig, med en knasende sprø...

Braisert lammeskank med pastinakkpuré og tilbehør

Da vi for noen uker siden skulle få storfint middagsbesøk stod det braisert lammeskank med pastinakkpure og honningglaserte rotgrønnsaker på menyen. Jeg tror jeg aldri...