Ingrediens: Hvetemel

Hønsefrikassé

For et par helger siden ble det servert en skikkelig 80-tallsklassiker, nemlig hønsefrikassé. Selv om jeg ikke har noen har noen spesielle minner av å...

Grove müslirundstykker

Jeg er kjempeglad i müslirundstykker, og det er ikke uvanlig at jeg går innom Kaffebrenneriet eller Baker Hansen for å kjøpe disse dersom jeg er...

Fiskekaker med gulrotstuing

Det har blitt en del retter med fiskekaker denne vinteren og våren. I vinter produserte jeg nemlig flere kilo med fiskekaker, som jeg har hatt...

Enkle sjokolademuffins

Disse sjokolademuffinsene kastet jeg sammen da vi plutselig fikk besøk en søndags ettermiddag. Tror ikke det tok mer enn 15 minutter fra jeg satte i...

Sjokoladeknuter (sjokoladesnurrer)

Denne oppskriften på sjokoladeknuter vet jeg at flere av dere har ventet på, for aldri før har jeg fått så mange tilbakemeldinger på Instastory...

Plukkfisk med gulrot og erter

Det frister ofte ikke å varme opp gårdagens fiskemiddag, og da er plukkfisk en kjapp og fin måte å bli kvitt fiskerestene på. Selv har jeg...

Pasta med biff i fløtesaus

Biff og pasta(skruer) i fløtesaus, en kjapp og enkel middag når man vil kose seg litt det lille ekstra. Men siden det ikke er fredag...

Lutige eplepannekaker

Har du forsøkte å lage pannekaker med eple? De blir skikkelig saftige og gode, og får noe litt eplekakeaktig over seg. Rett og slett nydelig...

Grove polarbrød med havre

Jeg har aldri hatt noe i mot polarbrød, men det har liksom aldri helt vært min greie. Ikke før jeg begynte å lage de selv...

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Jeg lurer på om jeg har gått glipp av noe helt vesentlig i barndommen, for det eneste jeg kommer på når det gjelder fastelavn er...

Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

I perioden januar-april er skreien i sesong og dette må så klart utnyttes på kjøkkenet. Nok en gang har jeg laget en enkel og tradisjonsrik...

Grovbrød tangzhong

En leser spurte meg om jeg hadde forsøkt å lage grovbrød tangzhong, og nysgjerrig som jeg var så måtte jeg jo teste ut dette. Jeg...

Kanelsnurrer (tangzhong)

Kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil) er noe av det beste jeg vet, og jeg kan sette i meg et nesten ubegrenset antall på null...

Enkle, eltefrie hytterundstykker

Forrige helg var vi på hyttetur på Sjusjøen føltes ekstra riktig å starte dagen med nystekte rundstykker. Det er noe spesielt med å stå opp,...

Mammas julebrød

Helt fra jeg var liten har vi hatt tradisjon på å ha en stor 1. juledagsfrokost med hele familien samlet. Mens man gjerne har vært...