Ingrediens: Kanelstang

Vin chaud

Da vi var i Paris i desember for et år siden smakte jeg vin chaud for første gang. Vin chaud betyr varm vin oversatt til...

Shahi paneer – Nord-Indisk curry

Har du hørt om shahi paneer? Hvis ikke så er det på tide å få øynene opp for denne populære og Nord-Indiske vegetarretten. Kort forklart...

Marrokansk lammegryte

For en måned siden skrev jeg litt om hva ekspertene tror blir mattrendene i 2018, og en av punktene på listen er mat fra...

Eplegløgg med smak av jul

Tidligere år har det mest gått i den tradisjonelle rødlige julegløggen, men i år har jeg bestemt meg for å teste andre varianter av gløgg....

Kleppsuppe (kleppmelk)

I helgen laget jeg noe jeg ikke kan huske sist jeg smakte, nemlig kleppsuppe (eller kleppmelk om du vil). Som barn fikk vi servert dette...

Rabarbrasuppe med is

Nam, rabarbrasuppe er bare så fantastisk godt! I hvert fall når du gjør som meg og serverer den varm sammen med en liten skje vaniljeis....

Creme catalan / Crema catalana

Creme catalan (også kalt crema catalana) er en tradisjonell spansk dessert, og er en variant av den franske klassikeren crème brûlée.  I creme catalan bruker...

Chili con carne med storfekjøtt

Det er enkelte retter som er typiske gjengangere på menyen her hjemme, og en av disse rettene er chili con carne. Det spiller egentlig ikke...

Havregrynssuppe / saftsuppe

Det må være mange år siden sist jeg laget havregrynssuppe, eller saftsuppe som vi kalte da jeg var liten. Da jeg vokste opp hadde vi...

Hjemmelaget og alkoholfri gløgg

Gløgg har bestandig vært en av høydepunktene nå i adventen, og i de senere årene er den velkjente tomtegløggen blitt erstattet med min egne hjemmelagede...