Ingrediens: Lime

Kremet gulrotsuppe med halloumi

I vinter har jeg fått testet den kypriotisk ferskosten halloumi en god del. Når man steker den får den en sprø og deilig skorpe på...

Gin & tonic med rosmarin og pepper

Da var det plutselig helg igjen, og hva er vel bedre enn å starte den med en hjemmelaget Gin & Tonic med rosmarin og pepper. Jeg...

Halloumiburger med guacamole

Det begynner å bli en stund siden jeg laget denne halloumiburgeren, så det var på høy tid at jeg la den ut. Jeg har jo...

Sashimi med granateple

Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter  så kan den enten serveres som en imponerende forrett...

Enkel tacogryte

Tacogryte er en enkel middagsrett som er perfekt fredagskos, og er man litt tilbakeholden på rømmen og nachoschipsen er det også innafor på en ukedag. Jeg...

Red curry kyllingsuppe

En litt spicy red curry kyllingsuppe er ikke feil på en vinterdag. Server den med ris, nudler eller brød ved siden av om du foretrekker....

Indisk dal

Si hei til en av de nye middagsfavorittene mine - nemlig indisk dal (også kjent som daal, dahl eller dhal). Jeg er kjempeglad i indisk...

Meksikansk gryte – 2.0

Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne...

Knasende laksewrap med mangosalsa

Du vil kanskje ikke tro det, men laksewrap er et glimrende alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen og er lett å like for både store og...

Lettvint kylling curry med kokosris og mangosalat

Kylling curry servert med kokosris og mangosalat er en deilig middagsrett som passer like godt til hverdags som til helg. Den tropiske mangosalaten er så...

Bjørnebærmojito

I dag deler jeg hva som helt klart har vært sommerens drinkfavoritt, nemlig en utrolig god bjørnebærmojito som jeg gjennom sommeren har gjort små justeringer...

Asiatisk gryterett

Som du sikkert har sett på bloggen så har det den siste gått mye i sommerlige oppskrifter her på Det glade kjøkken. Alt fra enkle...

Sommerbris i solnedgang

Denne sommeren har jeg fått for meg at jeg skal teste bartender-egenskapene mine, og jeg er godt i gang med å komponere mine egne coctails....

Pannestekt laks med quinoasalat

Som oftest så ovnsbaker jeg fisken i steden for å hive den i pannen, rett og slett fordi jeg synes det kan være enklere og...

Pizza med limemarinert kylling og parmesan

Det begynner å bli en del ulike pizzaoppskrifter her på Det glade kjøkken, men det er bestandig rom for noen nye variasjoner. Denne gangen har...