Ingrediens: Matfløte

Kyllingstroganoff med pasta

Denne gangen har jeg gjort en vri på en gammel klassiker og laget en enkel kyllingstroganoff. Selv om jeg ikke har noe i mot den...

Lammelår med enkel og glutenfri fløtesaus

Det er mange som spiser lam i påsken, så hva passer ikke bedre enn å legge ut en oppskrift på saftig lammelår. Jeg kan dessverre...

Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

I perioden januar-april er skreien i sesong og dette må så klart utnyttes på kjøkkenet. Nok en gang har jeg laget en enkel og tradisjonsrik...

Aspargessuppe

I helgen slo jeg til med en toretters middag, hvor hjemmelaget aspargessuppe var forretten. Så utrolig godt og lettvint, tror hele suppa var ferdig på...

Red curry kyllingsuppe

En litt spicy red curry kyllingsuppe er ikke feil på en vinterdag. Server den med ris, nudler eller brød ved siden av om du foretrekker....

Kylling tikka masala

Når det kommer til kylling tikka masala så må jeg komme med en guilty pleasure. Jeg pleier vanligvis å kjøpe de sorte Toro-eskene, og jeg...

«Alt i ett» kremet kyllinggryte

Noe av det jeg liker med "Alt i ett"-gryter er at man slipper mye oppvask. Hele retten tilberedes nemlig i en og samme gryte, så...

Kremet gresskarsuppe

Det er oktober og butikkene bugner av gresskar i alle mulig sorter, alt fra morsomme pyntegresskar til gresskar som kanskje er mer vanlig å bruke...

Pølsegryte med fløte og tomatpure

I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten...

Lammestek med fløtegratinerte poteter

Da jeg forrige helg spurte følgerne mine om hvilken rett de forbandt mest med påsken, så var det ingen tvil om at lammestek var noe...

Braisert lammeskank med pastinakkpuré og tilbehør

Da vi for noen uker siden skulle få storfint middagsbesøk stod det braisert lammeskank med pastinakkpure og honningglaserte rotgrønnsaker på menyen. Jeg tror jeg aldri...

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

For ikke så lenge siden ryddet jeg kjøleskapet og fant en halv rødkål liggende. Den var litt slapp i bladene og hadde den hatt best...

Jordskokksuppe med jordskokkchips

Visste du at jordskokk var svært mye brukt i Norge før poteten kom på 1800-tallet? Denne rotknollen inneholder til sammenligning med poteten ingen stivelse, og...

Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Reinsdyr, soppstuing og sellerirotmos - 3 ting jeg er svært glad i, i en og samme rett. Ikke tok det lang tid å lage heller,...

Røkt skinke med kålrotstappe

Det er sjelden jeg koker en stek/skinke, men akkurat denne gangen bestemte jeg meg for å ty til kjelen da jeg skulle servere en røkt...