Ingrediens: Melk

Kanelsnurrer (tangzhong)

Kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil) er noe av det beste jeg vet, og jeg kan sette i meg et nesten ubegrenset antall på null...

Gratinert bologneseform med potetmos

Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og...

Entrecôte med pastinakkpure og sjampinjongsaus

Det er ikke så ofte det er biff på menyen hos oss, men når jeg ymter frempå om at jeg har planer om å steke...

Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø

Grøt er ikke uvanlig frokost hos oss i ukedagene. Samboeren spiser mye sunnere müslier og havregryn med kesam og biola, og jeg spiser gjerne havre-...

Mammas julebrød

Helt fra jeg var liten har vi hatt tradisjon på å ha en stor 1. juledagsfrokost med hele familien samlet. Mens man gjerne har vært...

Oppreiste kanelsnurrer i kjent tangzhong stil

I går gjorde jeg et forsøk på å lage gresskarboller etter tangzhong-teknikken. Tangzhong-teknikken gav en utrolig saftig og luftig bakst, men om de lignet så...

Gresskarboller i tangzhong-stil

Jeg kom tilfeldigvis over noen flotte gresskarboller på nettet for noen uker siden, og tenkte at dette hadde vært veldig morsomt å prøve seg på....

Pannestekt laks med pastinakkpuré

Er du lei av de samme trøtte fiskerettene, som gjerne ser lik ut hver eneste uke? Forsøk pannestekt laks med pastinakkpuré - en enkel, sunn...

Grove speltscones med cottage cheese

Disse grove speltsconesene med cottage cheese fikk bein å gå på forrige helg. Brødboksen var helt tom og jeg hadde utrolig lyst på nystekt grovbakst....

Het kjøttform med potetmos

Er du klar for en ny formrett? Denne hete kjøttformen med potetmos er en middagsrett som passer ekstra godt nå som vi går i mot...

Eplekake i liten langpanne

Det er ingenting som smaker så godt som en saftig og god eplekake når de norske eplene er i sesong. Denne gangen laget jeg eplekaken...

Grove hamburgerbrød

Dropp ferdigvarianten og lag noen digge grove hamburgerbrød fra bunnen av. De smaker mye bedre og du har kontroll på både salt og sukkermengden, som...

Pølsegryte med fløte og tomatpure

I dag fikk jeg lyst på noe så enkelt som pølsegryte av typen som er laget av tomatpuré og fløte. En veldig enkel pølsegryte uten...

Ovnsbakt middagsomelett

Middagsomelett er en enkel hverdagsmiddag som passer fint når man ikke har lyst til bruke for mye tid på kjøkkenet, og når man er på...

Havrevafler med cottage cheese

Vafler er ikke et alt for sjelden innslag  på frokostmenyen enten på lørdager eller søndager, og jeg forsøker å variere litt på oppskrift fra gang...