Ingrediens: Melk

Dutch baby pannekake

Har du hørt om dutch baby før? En dutch baby er en amerikansk ovnsbakt pannekake som kan serveres til frokost, lunsj eller dessert. Pannekakene spises...

Grove pølsebrød

Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt...

Klassisk lasagne

Jeg oppdaget at noe av det jeg mangler her på bloggen er en klassisk lasagneoppskrift, dvs en helt ordinær lasagne uten verken cottage cheese, squash...

Boller fylt med vaniljekrem

Boller fylt med vaniljekrem, bedre enn dette kan det nesten ikke bli. Det begynner å bli noen uker siden jeg laget disse herlige bollene, så...

Proteinrike frokostpannekaker

Å starte dagen med nystekte pannekaker med rømme/kesam og blåbærsyltetøy er det få ting som kan måle seg med, og samboeren blir like glad hver...

Småsteik (sosekjøtt)

Med en samboer fra Vestlandet og meg selv med opphav fra Nord-Norge så blir det fort noen diskusjoner om navnene på maten som blir servert,...

Speltvafler med vanilje

Vafler kan varieres i det uendelige og kan nytes i alle mulige anledninger, enten som frokost eller dessert, hjemme eller på tur. I dag har...

Middagspai med purre og feta

Selv om jeg har kalt dette for en middagspai, så passer den like godt til lunsj som til middag, kald som varm. Akkurat denne middagspaien ble laget...

Kjelost (kalvedans) – Tradisjonsrett fra barndommen

I dag deler jeg en oppskrift på nok en rett som vekker frem minner fra barndommen, nemlig en skikkelig tradisjonsrett vi hjemmer kaller for kjelost....

Luftige hveteboller (uten egg)

I dag deler jeg en oppskrift på hveteboller som jeg har tatt med meg hjemmefra, og som etter min mening gir de beste hvetebollene. Dette...

Thai-inspirerte fiskekaker av laks med mangosalat

Den siste uken har jeg laget disse thai-inspirerte fiskekakene ikke mindre enn et par ganger. Nå skal jeg innrømme at det ikke bare skyldtes at...

Halvgrove pannekaker

I dag er det visst pannekakedagen, noe jeg glemmer hvert eneste år. Men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg i dag faktisk hadde planlagt...

Kanelknuter av surdeig og speltmel

Ja, det tar litt tid å lage kanelknuter (og kanelsnurrer) av surdeig, men det er også verdt ventetiden. Heldigvis er den ekstra tiden bare hviletid...

Ovnsbakt omelett med sopp, tomat og ost

Forrige helg hadde samboeren min bursdag så jeg hadde lyst til å gjøre litt ekstra ut av helgefrokosten. Da kom ideen om å servere små...

Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

For ikke så lenge siden ryddet jeg kjøleskapet og fant en halv rødkål liggende. Den var litt slapp i bladene og hadde den hatt best...