Ingrediens: Olivenolje

Halloumisalat med granateple

Halloumisalat er rett og slett en skikkelig digg middagssalat som er verdt å teste. Proteinkilden i denne salaten er den kypriotiske grillosten halloumi, og tilfører...

Pizza med marinerte biffstrimler

Vi har for tiden fått en ny pizzafavoritt - nemlig pizza med marinerte biffstrimler! Perfekt dersom du er lei de litt mer tradisjonelle pizzaene, eller...

Stekt skrei med risotto

Stekt skrei med risotto, har du ikke forsøkt det før så har du virkelig gått glipp av noe. I risottoen har jeg også tilsatt litt...

Lettvint kyllingsalat med rød pesto

Det har blitt mange fiskemiddager i det siste, og særlig  har det gått i torsk som nå er i høysesong. Men det er bra med...

Gratinert bologneseform med potetmos

Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og...

Halloumiburger med guacamole

Det begynner å bli en stund siden jeg laget denne halloumiburgeren, så det var på høy tid at jeg la den ut. Jeg har jo...

One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

Disse "one pot pasta"-rettene har det virkelig blitt en del av på bloggen de siste månedenen. Og det er jo ikke så rart, for enklere...

Kaldhevede rundstykker

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er...

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Om du ikke har smakt surdeigspizza så har du virkelig gått glipp av noe skikkelig digg. Det har mer eller mindre blitt fast tradisjon at...

Tomatsuppe med egg og pastaskruer

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage tomatsuppe med makaroni og egg til middag, men i mangel på makaroni så ble det en litt annen...

Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus

For noen uker siden kom jeg tilfeldigvis over et par pakker ytrefilet av rein i butikken, og helgens store middagsdilemma var forduftet på 1-2-3. Det...

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...

Lun tomat- og mozzarellasalat

Denne lune tomat- og mozzarellasalaten er enkel å imponere med, enten det er forrett eller som tilbehør til hovedretten. Ved å ovnsbake tomatene i ovnen...

Enkel lapskaus

Hvorfor i alle dager lager jeg ikke lapskaus oftere? Det var spørsmålet jeg stilte meg selv da jeg spiste dette her om dagen, og også...

Shakshuka med krydrede pølser

Shakshuka er en rett som har slått veldig an her i Norge det siste året, og har blitt servert til frokost flere morgener hjemme hos...