Ingrediens: Smør

Byggrynslapper

Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på....

Brownies med oreokrem

I morgen er det farsdag, så hva passer ikke bedre enn å lage en brownies toppet med deilig krem av blant annet hvit sjokolade og...

Kylling tikka masala

Når det kommer til kylling tikka masala så må jeg komme med en guilty pleasure. Jeg pleier vanligvis å kjøpe de sorte Toro-eskene, og jeg...

Oppreiste kanelsnurrer i kjent tangzhong stil

I går gjorde jeg et forsøk på å lage gresskarboller etter tangzhong-teknikken. Tangzhong-teknikken gav en utrolig saftig og luftig bakst, men om de lignet så...

Pannestekt laks med pastinakkpuré

Er du lei av de samme trøtte fiskerettene, som gjerne ser lik ut hver eneste uke? Forsøk pannestekt laks med pastinakkpuré - en enkel, sunn...

Ytrefilet av rein servert med pastinakkpuré og soppsaus

For noen uker siden kom jeg tilfeldigvis over et par pakker ytrefilet av rein i butikken, og helgens store middagsdilemma var forduftet på 1-2-3. Det...

Viltwraps med tyttebær og rømme

På utkikk etter litt inspirasjon til en lettvint middag som er serveringsklar på cirka 15-20 minutter, som er litt hverdagsluksus, men samtidig er magert og...

Het kjøttform med potetmos

Er du klar for en ny formrett? Denne hete kjøttformen med potetmos er en middagsrett som passer ekstra godt nå som vi går i mot...

Stekt kveite med råkost og rømme

Stekt kveite høres kanskje litt luksus ut for mange, men faktum er at jeg er veldig bortskjemt når det kommer til både fisk og kjøtt....

Pappas elggryte

Har jeg nevnt at pappa lager verdens beste elggryte? Da jeg vokste opp så var pappas elggryte det aller beste av det beste vi kunne...

Enkel fiskesuppe med torsk

Det er rett og slett en skam at jeg ikke lager fiskesuppe oftere, både fordi jeg er født og oppvokst i nord, men ikke minst...

Smuldrepai med blåbær

Jeg vet ikke hva som er mest riktig, å  kalle denne desserten for blåbærpai med smuldrelokk eller smuldrepai med blåbær. For mens man i mange...

Lasagnefavoritten

Si hei til din nye favorittlasagne! Jeg tuller nemlig ikke når jeg sier at dette er den beste lasagnen jeg har laget til nå og...

Plukkfisk med makaroni

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg...

Tarteletter med rabarbra og marengs

Jeg kunne like godt kalt denne desserten for miniterter med rabarbra og marengs, men det får liksom en ekstra spennende vri dersom man bruker det...