Ingrediens: Tørrgjær

Forenklet pizzapai

Pizzaer kan varieres i det uendelig, og jeg har publisert mange titalls varianter her på Det glade kjøkken. Noen med vanlig bunn - andre av...

Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

I dag gir jeg deg en oppskrift på et ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø. Brødet er saftig og mykt på innsiden, samtidig som det har...

Kaldhevede rundstykker

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er...

Oppreiste kanelsnurrer i kjent tangzhong stil

I går gjorde jeg et forsøk på å lage gresskarboller etter tangzhong-teknikken. Tangzhong-teknikken gav en utrolig saftig og luftig bakst, men om de lignet så...

Gresskarboller i tangzhong-stil

Jeg kom tilfeldigvis over noen flotte gresskarboller på nettet for noen uker siden, og tenkte at dette hadde vært veldig morsomt å prøve seg på....

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...

Grove hamburgerbrød

Dropp ferdigvarianten og lag noen digge grove hamburgerbrød fra bunnen av. De smaker mye bedre og du har kontroll på både salt og sukkermengden, som...

Grove og eltefrie speltrundstykker

Det begynner å bli mange måneder siden sist jeg la ut en oppskrift på eltefri bakst. Ikke det at jeg ikke har bakt mye i...

Vegetarpizza med ekstra smakfull pizzasaus

Helgepizzaen kan varieres i det uendelige og kan lett gjøres vegetarvennlig. I denne oppskriften har jeg laget en pizzasaus av soltørkede tomater, den tilfører mye...

Grovbrød med havregryn og gresskarkjerner

Tradisjonell brødbaking har fått en liten renessanse hos meg det siste året. Kanskje er det fordi det smaker himla godt, eller kanskje er det fordi...

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Det er alltids rom for en ny pizzavariant på bloggen, og denne gangen har jeg laget en BBQ-pizza med kylling og rødløk. Siden jeg har...

Pizza med limemarinert kylling og parmesan

Det begynner å bli en del ulike pizzaoppskrifter her på Det glade kjøkken, men det er bestandig rom for noen nye variasjoner. Denne gangen har...

Grove pølsebrød

Det er ikke så ofte jeg spiser pølse i brød, men været var veldig fint i helga og jeg kan ikke huske sist jeg åt...

Flate og grove pitabrød

For noen uker siden laget jeg gresk gyros av lammekjøtt, og for å få en litt mer autentisk rett bestemte jeg meg for å servere...

Boller fylt med vaniljekrem

Boller fylt med vaniljekrem, bedre enn dette kan det nesten ikke bli. Det begynner å bli noen uker siden jeg laget disse herlige bollene, så...