Ingrediens: Vann

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

I dag har en en sommerlig dessert med herlige norske jordbær og rabarbra funnet vei til bloggen. Forrige helg hadde vi nemlig lillebror på besøk,...

Grovbrød med havregryn og gresskarkjerner

Tradisjonell brødbaking har fått en liten renessanse hos meg det siste året. Kanskje er det fordi det smaker himla godt, eller kanskje er det fordi...

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for...

Shahi paneer – Nord-Indisk curry

Har du hørt om shahi paneer? Hvis ikke så er det på tide å få øynene opp for denne populære og Nord-Indiske vegetarretten. Kort forklart...

BBQ-pizza med kylling og rødløk

Det er alltids rom for en ny pizzavariant på bloggen, og denne gangen har jeg laget en BBQ-pizza med kylling og rødløk. Siden jeg har...

Rabarbravinaigrette

I dag er det dressing som står for tur, og en fantastisk god rabarbravinaigrette har funnet veien til bloggen. Den er kjapp og enkel å...

Sukkerfri rabarbralimonade

Rabarbrasesongen er i gang og jeg har begynt å se litt på hvordan jeg kan utnytte denne fantastiske planten på kjøkkenet. Som svært mange andre...

Pannestekt laks med quinoasalat

Som oftest så ovnsbaker jeg fisken i steden for å hive den i pannen, rett og slett fordi jeg synes det kan være enklere og...

Tacofylte paprika

Jeg hadde lyst til å servere tacoen på en ny måte og laget tacofylte paprika. Det er egentlig veldig enkelt å lage. Hul ut noen...

Isté med jordbær og sitron

Det er for tiden helt fantastiske dager i store deler av landet, og i følge langtidsvarselet så ser det ut som at det skal fortsette...

Syltet rødløk

Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og...

Pizza med limemarinert kylling og parmesan

Det begynner å bli en del ulike pizzaoppskrifter her på Det glade kjøkken, men det er bestandig rom for noen nye variasjoner. Denne gangen har...

Flate og grove pitabrød

For noen uker siden laget jeg gresk gyros av lammekjøtt, og for å få en litt mer autentisk rett bestemte jeg meg for å servere...

120% grove og eltefrie rundstykker

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men disse eltefrie rundstykkene er faktisk 120% grove. I hvert fall hvis man skal følge...

Torskegryte med tomat og chorizo

Denne torskegryten med chorizo og tomat er jeg rett og slett utrolig fornøyd med. Vi spiser regelmessig fisk, dvs 2-3 ganger i uken, men det...