Ingrediens: Vann

Amerikansk ostekake med multe

Jeg føler det nesten er litt dårlig gjort å publisere denne ostekakeoppskriften sånn rett over nyåret, siden mange av dere kanskje har bestemt for å...

Bali laksegryte med mango

Visste du at den mest besøkte oppskriften på bloggen i 2018 er en oppskrift på Bali kyllinggryte? Jeg har nå laget en helt ny variant,...

Ekstra grove brød

Blant all den gode julematen dukket det plutselig opp en stor lengsel etter nybakte grovbrød. Ja, for selv om jeg er veldig glad i julebrød...

Enkle, eltefrie hytterundstykker

Forrige helg var vi på hyttetur på Sjusjøen føltes ekstra riktig å starte dagen med nystekte rundstykker. Det er noe spesielt med å stå opp,...

Grønnsakssuppe med pølser

På en kald høst- eller vinterdag kan det være godt med en varm og deilig suppe. Denne gangen stod det en grønnsakssuppe med pølse på...

Chapati (roti)

Chapati er et enkelt indisk og pannestekt hverdagsbrød som er perfekt til indisk hverdagsmat. Selv serverte jeg dette til dal, som er en nydelig linsegryte...

Forenklet pizzapai

Pizzaer kan varieres i det uendelig, og jeg har publisert mange titalls varianter her på Det glade kjøkken. Noen med vanlig bunn - andre av...

Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

I dag gir jeg deg en oppskrift på et ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø. Brødet er saftig og mykt på innsiden, samtidig som det har...

Meksikansk gryte – 2.0

Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne...

Kaldhevede rundstykker

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er...

Lettvint kylling curry med kokosris og mangosalat

Kylling curry servert med kokosris og mangosalat er en deilig middagsrett som passer like godt til hverdags som til helg. Den tropiske mangosalaten er så...

Enkel og billig alt-i-ett pastagryte

Tilhengerne mine har talt! Jeg vet ikke om dere så det, men i går hadde jeg en aldri så liten avstemning på Instagram over...

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Om du ikke har smakt surdeigspizza så har du virkelig gått glipp av noe skikkelig digg. Det har mer eller mindre blitt fast tradisjon at...

Tradisjonell fårikål

Fårikål er en rett de fleste nordmenn har et forhold til og er kanskje en av de mest særnorske matrettene vi har. Faktisk ble fårikål...

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...