Ingrediens: Vann

Lettvint kylling curry med kokosris og mangosalat

Kylling curry servert med kokosris og mangosalat er en deilig middagsrett som passer like godt til hverdags som til helg. Den tropiske mangosalaten er så...

Enkel og billig alt-i-ett pastagryte

Tilhengerne mine har talt! Jeg vet ikke om dere så det, men i går hadde jeg en aldri så liten avstemning på Instagram over...

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Om du ikke har smakt surdeigspizza så har du virkelig gått glipp av noe skikkelig digg. Det har mer eller mindre blitt fast tradisjon at...

Tradisjonell fårikål

Fårikål er en rett de fleste nordmenn har et forhold til og er kanskje en av de mest særnorske matrettene vi har. Faktisk ble fårikål...

Grovt brytebrød

Brytebrød er en litt morsomt hvetebakst. Deigen i seg selv er temmelig rett frem, men jeg husker at jeg som barn syntes det var litt...

Hjemmelaget eplemos

De norske eplene er i sesong og dette har jeg så klart benyttet meg av. Første oppskrift ut i år er noe så enkelt som...

Pappas elggryte

Har jeg nevnt at pappa lager verdens beste elggryte? Da jeg vokste opp så var pappas elggryte det aller beste av det beste vi kunne...

Grove hamburgerbrød

Dropp ferdigvarianten og lag noen digge grove hamburgerbrød fra bunnen av. De smaker mye bedre og du har kontroll på både salt og sukkermengden, som...

Grove og eltefrie speltrundstykker

Det begynner å bli mange måneder siden sist jeg la ut en oppskrift på eltefri bakst. Ikke det at jeg ikke har bakt mye i...

Smuldrepai med blåbær

Jeg vet ikke hva som er mest riktig, å  kalle denne desserten for blåbærpai med smuldrelokk eller smuldrepai med blåbær. For mens man i mange...

Vegetarpizza med ekstra smakfull pizzasaus

Helgepizzaen kan varieres i det uendelige og kan lett gjøres vegetarvennlig. I denne oppskriften har jeg laget en pizzasaus av soltørkede tomater, den tilfører mye...

Plukkfisk med makaroni

En gang iblant er det godt med skikkelig tradisjonsmat, og denne gangen var det plukkfisk som stod på middagsmenyen. Det er mange år siden jeg...

Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

I dag har en en sommerlig dessert med herlige norske jordbær og rabarbra funnet vei til bloggen. Forrige helg hadde vi nemlig lillebror på besøk,...

Grovbrød med havregryn og gresskarkjerner

Tradisjonell brødbaking har fått en liten renessanse hos meg det siste året. Kanskje er det fordi det smaker himla godt, eller kanskje er det fordi...

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for...