Kokkens middagsfavoritter

Her på Det glade kjøkken kan du nå finne godt over 300 forskjellige oppskrifter, hvorav 200 av de er middagsretter. Selv om jeg til stadig tester ut nye matretter så bruker jeg faktisk bloggen min flere ganger hver eneste uke når jeg lager mat.

I dag tenkte jeg å dele noen av mine middagsfavoritter hentet fra bloggen, som lages med jevne mellomrom her hos oss. Jeg har delt disse middagene inn i to segmenter, hverdagsfavoritter og helgefavoritter. Førstnevnte er gjerne middager som er sunne og enkle å lage, mens helgefavoritter er middager som er til for å nytes, sunne eller ikke fullt så sunne.

Kommenter gjerne nederst på siden hvis du har en favoritt fra bloggen, eller tips meg gjerne hvis du har noen andre favoritter.

Hverdagsfavoritter
Lakseburger med mango- og eplesalat

Lakseburger med mango og eplesalat

Jeg har nevnt denne lakseburgeren flere ganger, men det er ikke til å stikke under en stol at denne burgeren er en av mine soneklare middagsfavoritter. Jeg har ved flere anledninger server den når vi venter middagsgjester, eller jeg bare har lyst på en deilig fiskerett midt i uken. Lakseburgeren har også fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra både lesere, kollegaer og venner.


Thaigryte med strimlet svinekjøtt

Thaigryte med strimlet svinekjøtt

En enkel thaigryte som ble skamrost av samboeren da jeg serverte den tidligere i år. Gryten er enkel å lage og er serveringsklar på cirka halvtimen.


Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Oktober nærmer seg, og da betyr det at gresskarretter får et lite oppsving. Denne gresskarsuppen har fått en litt ekstra piff av chili, og kan serveres enten som en vegetarrett eller med kylling om du ønsker det.


Laks med ratatouille

Laks med ratatouille

Ratatouille er en klassisk fransk rett og er sammen med laks rett og slett en helt uslåelig kombinasjon. Dette er nok en middagsrett som føyer seg inn i rekken av mine favoritter.


Enkel og god kylling curry

Enkel og god kylling curry

I fjor vinter hadde jeg en skikkelig dilla på karri og kokosretter, og da ble blant annet denne retten en av mine middagsfavoritter. Nok en enkel kyllinggryte som kan stå på bordet på under halvtimen.


Helgefavoritter

Pizza med pepperoni og kjøttboller
Pizza med pepperoni og kjøttboller

Pizza med pepperoni og spanske kjøttboller

Pizza er fast fredagsrutine hos oss, men topping, bunn, og saus kan gjerne variere fra uke til uke. Det er vanskelig å dra frem en av mine favoritter når det gjelder pizza, men denne herlige pizzaen med pepperoni og spanske kjøttboller er i hvert fall en av de.


Kylllingsalat med rød pesto
Kylllingsalat med rød pesto

Kyllingsalat med rød pesto

Det høres kanskje rart ut at kyllingsalat kan være en helgefavoritt, men slik er det nå. Ikke alt for sjelden så blir denne kyllingsalaten søndagsmiddag hos oss dersom vi har lyst på noen som ikke føles så tungt.


Grønnsakslasagne - Vegetarlasagne

Grønnsakslasagne 

Denne grønnsakslasagnen laget jeg for flere år siden i forbindelse av at jeg skulle ha besøk av en venninne som er vegetarianer. Siden den gang har denne vegetarlasgnen stått på menyen et titalls ganger, og den blir like godt mottatt hver gang.


Hvit pizza med skinke og chorizo
Hvit pizza med skinke og chorizo

Hvit pizza med skinke og chorizo

Av og til er det lov til å skeie litt ekstra ut, og da gjør jeg det gjerne med denne hvite pizzaen (pizza bianca) toppet med skinke og chorizo. Verdt å prøve!


Chili con carne med karbonadedeig

Chili con carne er bare så utrolig godt, og perfekt dersom man vil lage retten litt på forhånd. Hvis vi planlegger en tur ut i marka eller en halvsen kinotur, så er denne retten perfekt å lage.


Hjemmelaget Bali kyllinggryte
Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Denne egenkomponerte varianten av Bali kyllinggryte er en av de mest leste oppskriftene på bloggen, og har fått flere fine tilbakemeldinger. En enkel og god kyllinggryte som er god til hverdags eller helg.


Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*