Middagstips – Kjappe og sunne middager

På hverdager prioriterer jeg ofte ikke å bruke så mye tid på kjøkkenet. Da vil jeg gjerne at middagene skal være sunne og næringsrike, og det er sjelden at jeg bruker mer enn en halvtime på å lage middagen. Ofte går jeg inn på samlesiden Middag på under halvtimen, og blar meg gjennom middagstipsene til jeg finner noe som frister. Andre ganger har jeg vært så flink at jeg har laget ukemeny.

Selv om jeg etter hvert har publisert flere hundre middagstips, så ender jeg utrolig nok på mange av de samme oppskriftene hver gang. Kanskje er det fordi jeg vet at disse er så utrolig enkle å lage, fordi de er sunne og smaker godt, eller rett og slett fordi bildene frister aller mest. Ikke vet jeg, men tenker at siden dette er oppskrifter jeg stadig vender tilbake til, så er det også gode middagstips til andre som mangler litt inspirasjon.

Middagstips

Linsegryte med kokosmelk og blomkål

Denne hverdagsgryten kan være midt i blinken for deg som er glad i asiatisk mat. Her er en oppskrift på en enkel og utrolig god linsegryte med kokosmelk. Ved siden av serverte jeg roti, et indisk hverdagsbrød.

Linsegryte med roti

Thaisalat med biff

Thaisalat med biff er en nydelig middagsrett, som er både sunn og enkel å lage. Kan nytes enten det er hverdag eller helg

Thaisalat med biff

Tacowraps med hvitløksdressing

Hvem har sagt at tacoen må være usunn. Bytt ut maisskjellene med fullkornswrap, velg karbonadedeig fremfor kjøttdeig og lag en magrere hvitløksdressing.

Tacowraps

Laksepanne med kremet mango chutney

Når det skal gå kjapt på kjøkkenet er det ikke uvantlig at det står en laksepanne på menyen. Mens laksen putrer i sausen har jeg akkurat tid nok til å lage en enkel salat som den serveres ved siden av.

Kremet laksepanne

Hallomisalat med quinoa og søtpotet

Halloumi er en kypriotisk ost som egner seg svært godt til steking. Med denne oppskriften på halloumisalat med quinoa og søtpotet kommer du ikke til å savne kjøttet.

Halloumisalat med søtpotet

Hjemmelaget Bali kyllinggryte

Hvorfor kaste bort tiden på å lage posegryte når du kan lage en mye bedre Bali kyllinggryte selv fra bunnen av?

Hjemmelaget Bali kyllingryte


Tacogryte av karbonadedeig

Smak taco i gryteform? Da slipper du mye søl, og kan også bli kvitt litt slappe grønnsaker du måtte ha liggende.

Tacogryte

Grønnsakssuppe med pølser

Grønnsakssuppe er virkelig undervurdert. Her kan du gjøre en god gjerning i grønnsaksskuffen (eller kjøpe en frossen grønnsaksblanding), samtidig som du lager en kjapp og god middagssuppe!

Grønnsakssuppe med pølser

Fiskekaker i wrap

Her er et middagstips jeg håper du vil teste ut – fiskekaker i wrap! Utrolig enkelt, og smaker kjempegodt med tacosaus og lettrømme.

Fiskekaker i wraps

Kjapp salat med sprø laks

Denne enkle salaten med sprø laks ble utrolig populær da jeg delte den i sosiale medier. Dette er middagen du lager på 20 minutter, og er enkel å like for både store og små.

Enkel laksesalat

Nanbrød med krydderstekte kikerter og yoghurtdressing

Nanbrød med krydderstekte kikerter er en enkel og kjøttfri middagsrett, som er lett å like.

Nanbrød med krydrede kikerter

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*