Nyttårsmenyen 2018

Med nyttårsaften rett rundt hjørnet så er du kanskje godt i gang med å planlegge nyttårsmenyen. I år skal vi feire sammen med noen venner, og alle har fått i oppdrag å ta med en eller to retter, som vi skal sette samme til et koldtbord. Selv har vi tatt på oss ansvaret for å steke kalkun og lage dessert. Jeg tenkte å lage en amerikanske ostekake med multer. Litt spent på kombinasjonen, men hvis det blir fullstendig krise så har jeg fortsatt noen timer i morgen jeg kan komme opp med en nødløsning.

Siden jeg ikke greier å få ut oppskriften på kalkun og ostekake i dag så har jeg satt opp to andre forslag til nyttårsmenyen, en mer tradisjonell meny og en vegetarvariant. Du kan også finne flere oppskrifter under forrett, helgekos og dessert.

Nyttårsmeny 1

Forrett: Lakseceviche med mango og avokado
Hovedrett: Pappas elggryte
Dessert: Multekrem med krokankrønsj

Fordelen med denne menyen er at elggryten allerede kan lages klar dagen i forveien, og bare varmes opp før gjestene kommer. Har du tint multer og laget krokankrunsjen på forhånd så er desserten også laget på svært kort tid.

Nyttårsmeny 2018
Lakseceviche, pappas elggryte og multekrem

Nyttårsmeny 2 (vegetar)

Forrett: Lun tomat- og mozzarellasalat
Hovedrett: Grønnsakslasagne
Dessert: Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus

En meny som passer for den som ikke spiser kjøtt. Panna cottaen kan lages dagen i forveien. Når det gjelder grønnsakslasagnen så ville jeg laget klar grønnsakssausen så tidlig så mulig slik at det ikke blir hastverk rett før gjestene kommer.

Nyttårsmeny 2018 - vegetar
Vegetar nyttårsmeny: tomat- og mozzarellasalat, grønnsakslasagne og panna cotta

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*