Med nyttårsaften rett rundt hjørnet så er du kanskje godt i gang med å planlegge nyttårsmenyen. I år skal vi feire sammen med noen venner, og alle har fått i oppdrag å ta med en eller to retter, som vi skal sette samme til et koldtbord. Selv har vi tatt på oss ansvaret for å steke kalkun og lage dessert. Jeg tenkte å lage en amerikanske ostekake med multer. Litt spent på kombinasjonen, men hvis det blir fullstendig krise så har jeg fortsatt noen timer i morgen jeg kan komme opp med en nødløsning.
Siden jeg ikke greier å få ut oppskriften på kalkun og ostekake i dag så har jeg satt opp to andre forslag til nyttårsmenyen, en mer tradisjonell meny og en vegetarvariant. Du kan også finne flere oppskrifter under forrett, helgekos og dessert.
Nyttårsmeny 1
Forrett: Lakseceviche med mango og avokado
Hovedrett: Pappas elggryte
Dessert: Multekrem med krokankrønsj
Fordelen med denne menyen er at elggryten allerede kan lages klar dagen i forveien, og bare varmes opp før gjestene kommer. Har du tint multer og laget krokankrunsjen på forhånd så er desserten også laget på svært kort tid.

Nyttårsmeny 2 (vegetar)
Forrett: Lun tomat- og mozzarellasalat
Hovedrett: Grønnsakslasagne
Dessert: Panna cotta med jordbær og rabarbrasaus
En meny som passer for den som ikke spiser kjøtt. Panna cottaen kan lages dagen i forveien. Når det gjelder grønnsakslasagnen så ville jeg laget klar grønnsakssausen så tidlig så mulig slik at det ikke blir hastverk rett før gjestene kommer.
