Det er ikke lenge igjen til nyttårsaften, og du er kanskje allerede godt i gang med å planlegge menyen. Hvis du trenger litt inspirasjon så har jeg satt sammen to forslag til nyttårsmenyen. Selv har jeg kommet så langt at jeg har planlagt enten and eller rype til hovedrett, og en ostekake med rester av årets julekjeks til dessert.
Den første menyen er en ganske ordinært forslag, med fisk som forrett, gryte som hovedrett og panna cotta til dessert. Her kan du allerede dagen i forveien gjøre klar både panna cottaen og gryten, så blir det mindre å styre med på selve dagen. Nyttårsmeny nummer to er en kjøttfri variant. Forretten er en deilig gulrotsuppe som jeg har laget flere ganger, da riktignok som middag med rundstykker som tilbehør, men den egner seg også godt som forrett. Hovedretten er en rett kalt fatteh, en spennende rett fra Midtøsten som har slått an hos oss, mens desserten er en mektig oreo porsjonskake.
Forslag 1
- Forrett: Sashimi med granateple
- Hovedrett: Jegergryte
- Dessert: Panna cotta med ripssaus
Forslag 2 (kjøttfri)
- Forrett: Kremet gulrotsuppe med halloumi
- Hovedrett: Fatteh med kikerter
- Dessert: Oreo porsjonskake
Lykke til!