• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. januar 2017

100% grove burgerbrød av speltmel

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

100% grove burgerbrød av speltmel

Hvorfor kjøpe burgerbrød når du kan lage mye bedre selv? Kanskje tar det litt lengre tid å lage de selv, men ser du bort i fra den obligatoriske hevetiden så er det egentlig fort gjort. Resultatet blir jo bedre, og så har du jo selv kontroll på hvor grove de blir og hva slags melsorter du ønsker å bruke.

Denne gangen har jeg laget laget supergrove burgerbrød av sammalt speltmel, og i følge brødskalakalkulatoren til brød og korn så er de 100% grove.

Burgerbrødene ble til denne deilige burgeren med cheddar

Burger med bacon og cheddar
Burger med bacon og cheddar

Noen baketips med spelt:

  • Speltmel har en annen glutensammensetning en vanlig hvetemel, og tåler ikke så mye elting som annet mel. Bruker du en kjøkkenmaskin med deigkrok bør du elte den på lavest hastighet i ca 4-5 minutter.
  • Når du lager en speltdeig er det ekstra viktig at deigen er ekstra klissete. Spelt tar nemlig opp væske mye senere enn vanlig mel.
  • La gjerne deigen heve 1-1,5 time.

 

Utvalgte burgeroppskrifter og tilbehør

  • Burger med bacon og cheddar
  • Halloumiburger
  • BBQ-cheeseburger
  • Hamburger med pesto og mozarella
  • Basilikumpesto
  • Spinatpesto
  • Tzatziki

Lykke til med burgerbrød-bakingen!

100% grove burgerbrød av speltmel

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. januar 2017
  • 4 burgerbrød
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Burgerbrød av speltmel
Ingredienser
  • 280 gram sammalt spelt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • Cirka 1 dl vann
  • 2 egg
  • 1 ss olivenolje
  • Egg til pensling
  • Sesamfrø
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en bolle.
Steg 2
Varm vann til ca kroppsvarmt ( 37 grader).
Steg 3
Et tips er å legge en dråpe på innsiden av håndleddet, siden noen har litt kalde fingre. Det er viktig at vannet ikke er over 40 grader, for da dreper du gjærbakteriene.
Steg 4
Bland vann sammen med egg og olivenolje, og ha det sammen med det tørre. Elt deigen enten for hånd i 7-8 minutter eller på laveste hastighet i ca 4-5 minutter (spelt tåler mindre elting en vanlig mel – Se tips lengre ned på siden)
Steg 5
Dekk bollen med et klede eller plast, og la den heve i ca 1-1,5 time.
Steg 6
Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 7
Del den ferdighevede deigen i 4 emner. Rull de til en ball, og trykk de flate (ca 1 cm tykkelse). La de etterheve under et klede i ca 15-25 minutter.
Steg 8
Pensle de ferdighevede burgerbrødene med sammenvispede egg og strø over noen sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Stikkord

  • burger
  • Hamburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grov spinatpai med feta og soltørkede tomater
Hamburger med bacon og cheddar

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales