Hvorfor kjøpe burgerbrød når du kan lage mye bedre selv? Kanskje tar det litt lengre tid å lage de selv, men ser du bort i fra den obligatoriske hevetiden så er det egentlig fort gjort. Resultatet blir jo bedre, og så har du jo selv kontroll på hvor grove de blir og hva slags melsorter du ønsker å bruke.
Denne gangen har jeg laget laget supergrove burgerbrød av sammalt speltmel, og i følge brødskalakalkulatoren til brød og korn så er de 100% grove.
Burgerbrødene ble til denne deilige burgeren med cheddar

Noen baketips med spelt:
- Speltmel har en annen glutensammensetning en vanlig hvetemel, og tåler ikke så mye elting som annet mel. Bruker du en kjøkkenmaskin med deigkrok bør du elte den på lavest hastighet i ca 4-5 minutter.
- Når du lager en speltdeig er det ekstra viktig at deigen er ekstra klissete. Spelt tar nemlig opp væske mye senere enn vanlig mel.
- La gjerne deigen heve 1-1,5 time.
Utvalgte burgeroppskrifter og tilbehør
- Burger med bacon og cheddar
- Halloumiburger
- BBQ-cheeseburger
- Hamburger med pesto og mozarella
- Basilikumpesto
- Spinatpesto
- Tzatziki
Lykke til med burgerbrød-bakingen!