100% grove burgerbrød av speltmel

Lages på: 2,5 timer Nivå: Middels

100% grove burgerbrød av speltmel

Hvorfor kjøpe burgerbrød når du kan lage mye bedre selv? Kanskje tar det litt lengre tid å lage de selv, men ser du bort i fra den obligatoriske hevetiden så er det egentlig fort gjort. Resultatet blir jo bedre, og så har du jo selv kontroll på hvor grove de blir og hva slags melsorter du ønsker å bruke.

Denne gangen har jeg laget laget supergrove burgerbrød av sammalt speltmel, og i følge brødskalakalkulatoren til brød og korn så er de 100% grove.

Burgerbrødene ble til denne deilige burgeren med cheddar

Burger med bacon og cheddar
Burger med bacon og cheddar

Noen baketips med spelt:

  • Speltmel har en annen glutensammensetning en vanlig hvetemel, og tåler ikke så mye elting som annet mel. Bruker du en kjøkkenmaskin med deigkrok bør du elte den på lavest hastighet i ca 4-5 minutter.
  • Når du lager en speltdeig er det ekstra viktig at deigen er ekstra klissete. Spelt tar nemlig opp væske mye senere enn vanlig mel.
  • La gjerne deigen heve 1-1,5 time.

Utvalgte burgeroppskrifter og tilbehør

Lykke til med burgerbrød-bakingen!

100% grove burgerbrød av speltmel

4.3 fra 15 vurderinger
Antall

4

burgerbrød
Tilberedning + heving

2

timer 

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 280 gram sammalt spelt

  • 1 ss sukker

  • 1 ts salt

  • 1 ts tørrgjær

  • Cirka 1 dl vann

  • 2 egg

  • 1 ss olivenolje

  • Dekor
  • Egg til pensling

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha mel, sukker, salt og tørrgjær i en bolle.
  • Varm opp vann til ca kroppsvarmt ( 37 grader). Sjekk gjerne med innsiden av håndleddet, om vannet er varmt nok. Det er viktig at vannet ikke er over 40 grader, for da kan du ta livet av gjærbakteriene.
  • Bland vann sammen med egg og olivenolje, og ha det sammen med det tørre. Elt deigen enten for hånd i 7-8 minutter eller på laveste hastighet i ca 4-5 minutter (spelt tåler mindre elting en vanlig mel) Dekk bollen med et klede eller plast, og la den heve i ca 1-1,5 time.
  • Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme.
  • Del den ferdighevede deigen i 4 emner. Rull de til en ball, og trykk de flate (ca 1 cm tykkelse). La de etterheve under et klede i ca 15-25 minutter.
  • Pensle de ferdighevede burgerbrødene med sammenvispede egg og strø over noen sesamfrø. Stek brødene midt i ovnen i ca 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*