After Eight sjokolademousse

Lages på: 20 minutter + hviletid Nivå: Enkel
After Eight sjokolademousse

After Eight sjokolademousse er en nydelig sjokolademousse med subtile smaker av den kjente mintsjokoladen. Denne ble avslutningen på en deilig 3-retters forrige helg, og var en deilig avslutning på 2022. Det finnes flere andre oppskrifter på denne desserten på nettet, men jeg laget min egen vri og tok utgangspunkt i en allerede populær oppskrift på sjokolademousse her på bloggen. Resultatet ble en luftig og aldeles nydelig mousse.

Selv om mange kanskje har startet 2023 med ambisjonen om å spise litt sunnere, så kommer det alltids en fin anledning til å kunne nyte en deilig dessert. Dessuten har jeg jo en kjempegod grunn til å feire! I går åpnet jeg forhåndsbestillingen av kokeboken min, Mat du blir glad av, og flere 100 eksemplarer har jo allerede blitt revet bort. Dette er bare så utrolig stas at så mange ønsker å forhåndsbestille boken min! Du kan forhåndsbestille boken hos Frisk Forlag til rabattert pris, eller les mer om boken i dette innlegget.

Denne oppskriften på After Eight sjokolademousse rekker til 4-6 porsjoner. Jeg serverte den i 4 glass, men kunne godt vært fordelt i 6 glass også siden den er litt mektig. Kommer litt an på hvor mett man har spist seg på hovedretten 😉

I oppskriften har jeg oppgitt mengde After Eight i plater. I esken jeg kjøpte var det i overkant av 20 plater mener jeg, så én eske var tilstrekkelig til hele desserten.

Håper du blir fristet til å teste ut denne oppskriften!

After Eight sjokolademousse

4.1 fra 7 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kjøleskap

120

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 75 gram kokesjokolade (50% kakao)

  • 10 plater After Eight

  • 1/2 dl kremfløte

  • 2 stk egg

  • 2 dl kremfløte

  • Pynt
  • 1 1/2 dl kremfløte

  • 4 plater After Eight

Fremgangsmåte

  • Finhakk kokesjokoladen og del After Eight sjokoladen i biter. Smelt bitene sammen med litt fløte over et vannbad. La sjokoladen avkjøle litt, mens du går i gang med å resten.
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene. Visp eggehvitene stive. Rør én og én eggeplomme inn den smeltede sjokoladeblandingen. Rør godt mellom hver plomme.
  • Ha de stivpiskede eggehvitene over i sjokoladeblandingen og vend de lett inn med en slikkepott. Pisk resterende kremfløte til krem og vend også kremen inn.
  • Fordel sjokolademoussen i serveringsskåler eller -glass, dekk de til med folie eller lignende, og sett de kjølig i minst 1-2 timer før servering. Disse kan også lages dagen før.
  • Rett før servering visper du bittelitt kremfløte til myk krem. Sett kremen i topper på sjokolademoussen og stikk nedi en liten bit After Eight i kremen. Server og nyt!

Notater

  • Denne desserten er glutenfri såfremt du bruker en kokesjokolade uten spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. Skal lage den snart, gleder meg !

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*