Slik gjør du det

  1. Rensk løken og kutt den i smått. Surr løken i en panne sammen med finhakket hvitløk. Ved å varmebehandle løken fjerner jeg litt av den sterke løksmaken, og jeg får en mild og søt løksmak som setter god aroma på kjøttbollene. Sett løken til side for avkjøling når den er blank og myk.
  2. Kna karbonadedeig og salt godt sammen i en bolle. Dette binder kjøttfibrene sammen.
  3. Bland inn øvrige ingredienser, inklusive den avkjølte løken. La gjerne deigen stå kjølig slik at den får satt seg litt.
  4. Form små runde kjøttboller på ca 2-3 cm. Et tips er å bruke en skje som du dypper i kaldt vann og former mot håndflaten din. Har du litt olje på hendene dine kan det også bli enklere.
  5. Rull de ferdigformede kjøttbollene i litt hvetemel, slik at de får et kjempetynt lag mel rundt seg. Bank de gjerne forsiktig etterpå, slik at det overflødige melet faller av. Melet gir en fin stekeskorpe på kjøttbollene og bidrar også til at de blir ekstra saftigere.
  6. Stek kjøttbollene kjapt i en panne, i en nøytral olje, til de er jevnt stekt på alle sidene. Legg de så over på et stekebrett, og stek de ferdig i ovnen på ca 80-90 grader, til du har nådd en kjernetemperatur på 72 grader. Steketiden i ovnen vil variere mtp både størrelse og hvor lenge du stekte de i pannen, men du kan dele en kjøttbolle i to etter ca 15 minutter i stekeovnen.

Håper det smaker!

Albondigas – Spanske kjøttboller