• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. april 2017

Albondigas – Spanske kjøttboller

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Albondigas – Spanske kjøttboller

Disse spanske kjøttbollene kan fint lages kjappere enn tiden jeg har oppgitt i oppskriften, men for å få et ekstra saftig og godt resultat forhastet jeg meg ikke. Du kan også lage deigen dagen i forveien, så er det bare å ta de ut og steke de når det måtte passe.

Spanske kjøttboller (albondigas) skal være litt krydrete, og er for meg en obligatorisk del av tapasbordet. I tillegg er det også veldig gode som topping på pizza, sammen med hjemmelaget potetmos, eller  til pasta sammen med en deilig tomatsaus.

Kjøttbollene kan også fint fryses ned, så er det bare å ta de opp neste gang du skal lage pizza eller vil ha en lettvint middag.

Har du planer om å lage tapas kan jeg også anbefale deg å sjekke noen av de andre fristende tapas-oppskriftene her på bloggen. Her finner du alt fra hjemmelaget aïoli, til spekefat og fylte sjampinjonger.

Albondigas – Spanske kjøttboller

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. april 2017
  • 25 stk
  • Skriv ut
Albondigas – Spanske kjøttboller
Ingredienser
  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 800 gram karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 1 dl vann
  • 50 gram brødrasp
  • 4 ss fersk bladpersille
  • 1/2 rød chili
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts røkt paprikakrydder
  • 1/2 ts malt muskatnøtt
  • Pepper
  • Annet
  • Olje
  • Hvetemel
Slik gjør du det
Steg 1
Rens løken og kutt den i smått. Surr løken i en panne sammen med finhakket hvitløk. Ved å varmebehandle løken fjerner jeg litt av den sterke løksmaken, og jeg får en mild og søt løksmak som setter god aroma på kjøttbollene. Sett løken til side for avkjøling når den er blank og myk.
Steg 2
Kna karbonadedeig og salt godt sammen i en bolle. Dette binder kjøttfibrene sammen.
Steg 3
Bland inn øvrige ingredienser, inklusive den avkjølte løken. La gjerne deigen stå kjølig slik at den får satt seg litt.
Steg 4
Form små runde kjøttboller på ca 2-3 cm. Et tips er å bruke en skje som du dypper i kaldt vann og former mot håndflaten din. Har du litt olje på hendene dine kan det også bli enklere.
Steg 5
Rull de ferdigformede kjøttbollene i litt hvetemel, slik at de får et kjempetynt lag mel rundt seg. Bank de gjerne forsiktig etterpå, slik at det overflødige melet faller av. Melet gir en fin stekeskorpe på kjøttbollene og bidrar også til at de blir ekstra saftigere.
Steg 6
Stek kjøttbollene kjapt i en panne, i en nøytral olje, til de er jevnt stekt på alle sidene. Legg de så over på et stekebrett, og stek de ferdig i ovnen på ca 80-90 grader, til du har nådd en kjernetemperatur på 72 grader. Steketiden i ovnen vil variere mtp både størrelse og hvor lenge du stekte de i pannen, men du kan dele en kjøttbolle i to etter ca 15 minutter i stekeovnen.

Håper det smaker!

Stikkord

  • tapas

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sashimi i salatskåler
Mest populære innlegg i mars

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales