Aloo gobi – En curry med blomkål og potet

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Aloo gobi - curry med blomkål og potet

Aloo gobi er en indisk og pakistansk vegetarrett, en slags curry med blomkål og poteter. Både blomkål og poteter er begge grønnsaker som har en god evne til å ta til seg smaker, og de passer derfor ypperlig i en curry som denne. Aloo betyr potet på hindi og gobi betyr blomkål, med andre ord et veldig beskrivende navn på denne retten.

Til denne retten kan jeg anbefale å servere enten nanbrød, eller roti om du vil gjøre det litt enklere, Ellers kan jeg også anbefale å lage en enkel raita eller servere med yoghurt til.

Det finnes mange ulike varianter av aloo gobi, men jeg har valgt å lage denne retten forholdsvis enkel, med ingredienser du får kjøpt i dagligvarebutikken. I tillegg vil jeg også påstå at dette må jo være en skikkelig budsjettvinner, da verken poteter eller blomkål er særlig dyrt på butikken.

Håper du ble inspirert!

Aloo gobi – En curry med blomkål og potet

4.3 fra 4 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: Indisk, PakistanskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk gul løk

  • 4 fedd hvitløk

  • 3 cm ingefær

  • 3 stk mellomstore tomater

  • 3 ss solsikkeolje

  • 1 ts spisskummen, hel

  • 2 ts koriander, malt

  • 1 ts spisskummen, malt

  • 1/2 ts gurkemeie

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1 1/2 ts salt

  • 1 stk blomkål

  • 350 gram poteter

  • 1 stk rød eller grønn chili

  • 1/2 ts garam masala

  • 1 ts soyasaus

  • 1 skvis limesaft

  • Frisk koriander

  • Forslag til tilbehør
  • Nanbrød eller roti

  • Raita eller yoghurt

Fremgangsmåte

  • Skrell og finhakk løken, så har du den klar. Du kan også skrelle og finhakke både hvitløksfeddene og ingefæret, men ikke bland dem med løken. Del tomatene i terninger.
  • Varm opp oljen i en gryte og ha i spisskummenet. Etter 15-20 sekunder tilsetter du den finhakkede løken og lar den surre til den er gyllen og myk.
  • Ha i hvitløken og ingefæren og surr videre i et halvt minutt, før du også tilsetter tomatene, malt koriander, malt spisskummen, gurkemeie, chilipulver og salt. Legg på et lokk og la koke i 4 minutter til tomatene er myke.
  • Mens gryten putrer kutter du opp blomkålen i små buketter. Skrell og kutt opp potetene i mindre terninger. Kutt chilien i ringer, men skrap ut frøene inni om du ikke vil ha den alt for sterk. Tilsett blomkålen, potetene og chilien i gryten, og la koke i 20-30 minutter med lokket på (til potetene er møre). Er det veldig tørt i gryten kan du tilsette en halv desiliter vann, slik at det ikke svir seg i bunnen. Dette skal være en forholdsvis tørr curry.
  • Tilsett garam masalaen, soyasausen og limesaften rett før maten settes på bordet. Smak til med eventuelt mer salt. Dryss over frisk koriander og server curryen med nanbrød og en klatt yoghurt om du ønsker. Håper det smaker!

Notater

  • Utelat å servere curryen med raita eller yoghurt om du ønsker et vegansk og melkefritt alternativ, og sjekk om nanbrødene inneholder spor av melk.
  • Glutenfri ved å utelate nanbrød eller roti som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*