Alt-i-ett gryte med storfekjøtt

One pot / Crock-pot gryterett

Denne vinteren har jeg børstet støv av Crock-Pot gryten vi har stående bakerst i en skuff. Vi kjøpte den for et par år siden, tenkte det var en enkel måte å lage middager på, men har egentlig bare blitt stående bortgjemt. I det siste har jeg derimot hentet frem slow cookeren og laget flere gryter som har stått serveringsklare til vi har kommet hjem fra jobb og trening, eller kanskje har vært på en liten søndagstur. Denne gangen har jeg laget en enkel alt-i-ett gryte med storfekjøtt. Jeg satte gryten på kok da jeg kom fra jobb, før jeg luftet Felix og gikk på trening, og kom hjem til en deilig “one pot”-gryte.

Alt-i-ett gryte med storfekjøtt
Alt-i-ett gryte med storfekjøtt

Om du ikke har anskaffet deg en Crock-Pot så fortvil ikke. Fremgangsmåten er akkurat den samme som når du lager såkalte “one pot”-gryter så du kan fint følge fremgangsmåten under, uavhengig av om du har en slik duppedings eller ikke. Dersom også du har falt litt for alt-i-ett gryter så må du gjerne ta en titt på “one pot pasta”-oppskriften med pølser jeg tidligere har publisert.

Håper denne alt-i-ett gryten med storfekjøtt falt i smak.

Velbekomme!

One pot/Crock-pot gryterett

One pot / Crock-pot gryterett

Ingredienser

  • 500 gram storfekjøtt (høyrygg, grytekjøtt el.)
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 ss tomatpurè
  • 1/2 ss Worcestersaus
  • 1 laurbærblad
  • 4 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 4 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 dl kjøttkraft
  • 2 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • Bladpersille

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær kjøttet i terninger, og brun det lett i en stekepanne i litt olje. Du må ikke brune eller steke kjøttet, men kan også ha det rått i gryten. Personlig synes jeg at gryten får en ekstra god smak dersom du har gitt kjøttet en liten stekeskorpe først.
Steg 2
Skrell potet, gulrot og løk, og del de i passe store biter mens du eventuelt bruner kjøttet.
Steg 3
Ha det ferdigstekte kjøttet over i en gryte eller Crock-Pot sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, laurbærblad, worcestersaus og de oppskårede grønnsakene.
Steg 4
Rør kjøttkraften (eventuelt vann + 1 buljongterning eller fond) ut med hvetemel og hell kraften over i stekepannen du har stekt kjøttet i. Kok opp kraften. Melet vil gjøre at kraften blir tykkere, så rør underveis. Ha så over i gryten med det andre.
Steg 5
Krydre med salt og pepper og la “one pot”-gryten putre i 2-3 timer. Kjøttet skal da være så mørt at det nærmest faller fra hverandre.
Steg 6
Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Strø over hakket persille rett før servering.