Alt-i-ett gryte med storfekjøtt

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel

One pot / Crock-pot gryterett

Denne vinteren har jeg børstet støv av Crock-Pot gryten vi har stående bakerst i en skuff. Vi kjøpte den for et par år siden, tenkte det var en enkel måte å lage middager på, men har egentlig bare blitt stående bortgjemt. I det siste har jeg derimot hentet frem slow cookeren og laget flere gryter som har stått serveringsklare til vi har kommet hjem fra jobb og trening, eller kanskje har vært på en liten søndagstur. Denne gangen har jeg laget en enkel alt-i-ett gryte med storfekjøtt. Jeg satte gryten på kok da jeg kom fra jobb, før jeg luftet Felix og gikk på trening, og kom hjem til en deilig “one pot”-gryte.

Om du ikke har anskaffet deg en Crock-Pot så fortvil ikke. Fremgangsmåten er akkurat den samme som når du lager såkalte “one pot”-gryter så du kan fint følge fremgangsmåten under, uavhengig av om du har en slik duppedings eller ikke. Dersom også du har falt litt for alt-i-ett gryter så må du gjerne ta en titt på “one pot pasta”-oppskriften med pølser jeg tidligere har publisert.

Håper denne alt-i-ett gryten med storfekjøtt falt i smak.

Velbekomme!

Alt-i-ett gryte med storfekjøtt

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

2

timer 

30

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • 500 gram storfekjøtt (høyrygg, grytekjøtt el.)

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 1 ss tomatpurè

  • 1/2 ss Worcestersaus

  • 1 stk laurbærblad

  • 4 stk poteter

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk sjalottløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 3 dl kjøttkraft

  • 2 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • Bladpersille

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i terninger, og brun det lett i litt olje i en gryte. Å gi kjøttet en liten stekeskorpe gjør at gryten får en ekstra god smak.
  • Skrell potet, gulrot og løk, og del de i passe store biter mens du eventuelt bruner kjøttet.
  • Ha det ferdigstekte kjøttet over i en Crock-Pot sammen med hermetiske tomater, tomatpuré, laurbærblad, worcestersaus og de oppskårede grønnsakene, eller bruk gryten du allerede har stekt kjøttet i.
  • Ha kjøttkraften (eventuelt vann + 1 buljongterning eller fond) i gryten. Rør hvetemelet ut i bittelitt kaldt vann, og spe det i kjøttkraften under omrøring. Kok opp kraften under omrøring. Hell kraften over i Crock-Poten eller la alt koke i den samme gryten om du ønsker.
  • La “one pot”-gryten putre i 2-3 timer, før du så krydrer med salt og pepper. Kjøttet skal da være så mørt at det nærmest faller fra hverandre.
  • Strø over hakket persille rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*