“Alt i ett” kremet kyllinggryte

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Alt-i-ett kremet kyllinggryte

Noe av det jeg liker med “Alt i ett”-gryter er at man slipper mye oppvask. Hele retten tilberedes nemlig i en og samme gryte, så når middagen er klar er det bare å sette hele gryten på bordet.

I dag har jeg laget en kremet kyllinggryte-variant. Jeg starter med å frese kylling og løk noen minutter i gryten før jeg så har oppi væske og pasta, og lar det hele koke til pastaen er ferdig. Enkelt, ujålete og deilig middag, som er spiseklar på rundt 25 minutter.

Om du er nysgjerrig på noen av de andre “one pot”-rettene her på bloggen kan jeg anbefale å sjekke denne varianten med kjøttpølser eller denne med kjøttboller.

Banner - Mat du blir glad av

Kremet pasta med kylling

4 fra 31 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kremet kyllinggryte
  • 3 stk 3 kyllingfileter

  • 250 gram 250 sopp

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 dl 2 matfløte

  • 3 dl 3 kyllingkraft

  • 200 gram 200 pasta

  • 5 stk 5 soltørkede tomater

  • 2 never 2 spinat

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  • Del kyllingen opp i terninger eller strimler. Sett til side og hent frem en ren skjærfjøl. Skjær opp soppen i skiver og finhakk sjalottløk og hvitløk. De soltørkede tomatene kan også skjæres opp i terninger, slik at du har det klart.
  • Stek kyllingen i litt olje i en stor gryte slik at de får en fin stekeskorpe. Krydre bitene med salt og pepper. Ha kyllingen over på et fat.
  • Ha litt mer olje i gryten og stek sopp og løk noen minutter, til løken er blank og myk og soppen har krympet en del.
  • Ha kyllingen tilbake i gryten, sammen med matfløte, kyllingkraft, pasta og soltørkede tomater. Sett på lokk og la pastagryten koke i 12-15 minutter, til pastaen er ferdigkokt og gryten har tyknet.Rør om av og til.
  • Tilsett et par never spinat og kok gryten videre i et minutt eller to, til spinaten faller lett sammen. Smak det frem med salt og pepper
  • Server kremet kyllinggryte slik den er, eller med et lite dryss parmesan på toppen om du vil sette prikken over ien. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

3 Kommentarer

  1. Jeg pleier ikke lage så mye nytt fordi det aldri blir så veldig godt, bare helt greit. Jeg brant kylling i gryta, tok for mye kyllingbuljong i MEN ALIKEVEL BLE DET JO KJEMPEGODT! Denne oppskriften har blitt incorporated i mitt livs meny :)))

    • Rolf-Anders Vollan

      Så utrolig hyggelig å høre, på tross av den brente kyllingen og litt ekstra buljong 🙂 Dette var en fin kommentar å få på en fredag. Ha en flott helg!

  2. Ikke reduser oppskriften som det står om du minsker på antall porsjoner, AAALT for lite væske! Endte med brent rett å noe annet til middag. (Ja, oppskrift er fulgt til punkt å prikke

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*