Noe av det jeg liker med «Alt i ett»-gryter er at man slipper mye oppvask. Hele retten tilberedes nemlig i en og samme gryte, så når middagen er klar er det bare å sette hele gryten på bordet.
I dag har jeg laget en kremet kyllinggryte-variant. Jeg starter med å frese kylling og løk noen minutter i gryten før jeg så har oppi væske og pasta, og lar det hele koke til pastaen er ferdig. Enkelt, ujålete og deilig middag, som er spiseklar på rundt 25 minutter.
Om du er nysgjerrig på noen av de andre «one pot»-rettene her på bloggen kan jeg anbefale å sjekke denne varianten med kjøttpølser eller denne med kjøttboller.
Kremet pasta med kylling
- 16. oktober 2018
- 4 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Kremet kyllinggryte
- 3 kyllingfileter
- 250 gram sopp
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl matfløte
- 3 dl kyllingkraft
- 200 gram pasta
- 4-5 soltørkede tomater
- 2 never spinat
- Salt og pepper
- Olje til steking
Slik gjør du det
- Steg 1
- Del kyllingen opp i terninger eller strimler. Sett til side og hent frem en ren skjærfjøl. Skjær opp soppen i skiver og finhakk sjalottløk og hvitløk. De soltørkede tomatene kan også skjæres opp i terninger, slik at du har det klart.
- Steg 2
- Stek kyllingen i litt olje i en stor gryte slik at de får en fin stekeskorpe. Krydre bitene med salt og pepper. Ha kyllingen over på et fat.
- Steg 3
- Ha litt mer olje i gryten og stek sopp og løk noen minutter, til løken er blank og myk og soppen har krympet en del.
- Steg 4
- Ha kyllingen tilbake i gryten, sammen med matfløte, kyllingkraft, pasta og soltørkede tomater. Sett på lokk og la pastagryten koke i 12-15 minutter, til pastaen er ferdigkokt og gryten har tyknet.Rør om av og til.
- Steg 5
- Tilsett et par never spinat og kok gryten videre i et minutt eller to, til spinaten faller lett sammen. Smak det frem med salt og pepper
Servér kremet kyllinggryte slik den er, eller med et lite dryss parmesan på toppen om du vil sette prikken over ien.
Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
Jeg pleier ikke lage så mye nytt fordi det aldri blir så veldig godt, bare helt greit. Jeg brant kylling i gryta, tok for mye kyllingbuljong i MEN ALIKEVEL BLE DET JO KJEMPEGODT! Denne oppskriften har blitt incorporated i mitt livs meny :)))
Så utrolig hyggelig å høre, på tross av den brente kyllingen og litt ekstra buljong 🙂 Dette var en fin kommentar å få på en fredag. Ha en flott helg!