Amaretti-kjeks er små, sprø og seige italienske mandelkaker. Tradisjonelt sett er de laget av mandelmel, eggehvite og sukker, smaksatt med bittermandel eller amaretto likør. Amaretti betyr faktisk “de små bitre” på italiensk, og er en henvisning til den karakteristiske mandelsmaken.
Da jeg for litt siden skulle forsøke å lage amaretti, hadde jeg verken bittermandel eller amaretto, Istedenfor hadde jeg sitron, som jeg har sett andre også benytte som et alternativ. Smaken blir naturlig nok ikke helt den samme, men gode ble de uansett. Jeg måtte også bruke helt finmalte mandler, men det gikk greit det også. Så om du ønsker en mer autentisk smaksopplevelse, dropp sitronskallet til fordel for bittermandel eller amaretto-likør, og bruk mandelmel. Bittermandel fås visstnok kjøpt i Sverige, men vær forsiktig og bruk med omhu (inneholder et stoff som omdannes til blåsyre).
Kan ellers nevne at disse amaretti-kjeksene både er gluten- og melkefrie.
Lykke til!