Amaretti (kjeks)

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Amaretti kjeks

Amaretti-kjeks er små, sprø og seige italienske mandelkaker. Tradisjonelt sett er de laget av mandelmel, eggehvite og sukker, smaksatt med bittermandel eller amaretto likør. Amaretti betyr faktisk “de små bitre” på italiensk, og er en henvisning til den karakteristiske mandelsmaken.

Da jeg for litt siden skulle forsøke å lage amaretti, hadde jeg verken bittermandel eller amaretto, Istedenfor hadde jeg sitron, som jeg har sett andre også benytte som et alternativ. Smaken blir naturlig nok ikke helt den samme, men gode ble de uansett. Jeg måtte også bruke helt finmalte mandler, men det gikk greit det også. Så om du ønsker en mer autentisk smaksopplevelse, dropp sitronskallet til fordel for bittermandel eller amaretto-likør, og bruk mandelmel. Bittermandel fås visstnok kjøpt i Sverige, men vær forsiktig og bruk med omhu (inneholder et stoff som omdannes til blåsyre).

Kan ellers nevne at disse amaretti-kjeksene både er gluten- og melkefrie.

Lykke til!

Amaretti (kjeks)

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: SmåkakerKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Antall kjeks

18

stk
Tilberedning + hvile

50

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk eggehvite

  • 1/2 stk økologisk sitron (eller amaretto mandellikør)

  • 100 gram mandelmel eller kvernede mandler

  • 75 gram sukker

  • Melis til dekor

Fremgangsmåte

  • Skill eggehviten fra eggeplommen. Visp eggehvitene til du har myke topper. Vær nøye på at du du ikke har noe fett på fingrene, at du ikke har spor av eggeplommer, og at utstyret ikke inneholder noe smuss. Det er viktig når du skal vispe eggehviter.
  • Riv det aller ytterste av sitronskallet på et zestjern, eller den fine delen på et råkostjern. Pass på at du kun får med det hvite.
  • Bland sitronskallet med mandelmelet og sukkeret. Vend inn i eggehviten med en slikkepott i flere omganger. Dekk til deigen med plast og la den hvile i cirka 30 minutter.
  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha melis i en liten skål. Form deigen til cirka 18 like store kuler. Rull dem i melisen og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek amaretti-kjeksene midt i ovnen, i 10-12 minutter, til du ser dem begynner å bli lett gylne. Avkjøles på rist til dem er helt kalde. Oppbevares i en tett boks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*