Amerikansk ostekake med multe

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Amerikansk ostekake med multebær

Jeg føler det nesten er litt dårlig gjort å publisere denne ostekakeoppskriften sånn rett over nyåret, siden mange av dere kanskje har bestemt for å starte året med litt ekstra sunne matvaner. Samtidig så lovet jeg å legge ut oppskriften på ostekaken jeg laget til nyttårsaften, så her er den da – amerikansk ostekake med molte (multe). Jeg lover deg en skikkelig saftig kake, og om du er glad i moltebær så er dette kaken for deg.

Siden jeg skulle ha med meg denne kaken på nyttårsfeiringen og jeg ikke ville risikere at pynten ble kastet frem og tilbake i kaketinen, så valgte jeg å holde kaken veldig ren. Kaken ble servert slik som på bildet, med en enkel multecoulis ved siden av. Og basert på tilbakemelding fra ivrig dommerpanel så var virkelig dette en kake som falt i smak! Er du på utkikk etter en litt enklere ostekake kan jeg for øvrig anbefale å sjekke ut porsjonsostekake med eple.

Amerikansk ostekake med rømmelokk

Multecoulis lages ved å kjøre sammen multebær og sukker sammen med en stavmikser, for så å sile ut frøene gjennom en tesil eller melsikt. Spe på med litt vann dersom den er litt tykk.

Håper denne varianten av amerikansk ostekake falt i smak!

Amerikansk ostekake med multe

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: KakerNivå: Middels
Mengde

1

springform
Tilberedning

45

minutter
Steketid

45

minutter
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Bunn
  • 200 gram havrekjeks

  • 125 gram romtemperert smør

  • 1/2 dl sukker

  • 1 ts kanel

  • Ostefyll med multe
  • 300 gram multer

  • 150 gram sukker

  • 500 gram kremost naturell

  • 1 stk vaniljestang

  • 1/2 stk sitron

  • 4 stk små egg

  • Rømmelokk
  • 4 dl rømme eller crème fraîche

  • 1/2 stk vaniljestang

  • 1/2 dl sukker

  • 1/2 stk sitron

  • Multecoulis
  • 300 gram multer

  • Sukker

  • Vann

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen. Du kan enten bruke en foodprosessor, eller ha kjeksen i en brødpose for så å bruke et kjevle for å knuse den i smått. Bland så kjeksen godt med smør og kanel, slik at du har en smuldrete masse. Fordel kjeksen i en smurt form, bruk gjerne en skje eller tilsvarende til å fordele og trykke ned massen jevnt i formen. Sett formen i kjøleskap mens fyllet lages.
  • Sett ovnen på 170 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Kjør sammen multer og sukker ved hjelp av en stavmikser. Siles så i en melsikt eller tesil slik at du unngår stein i ostekaken. Bruk en skje til å press multesaften gjennom sikten.
  • Visp romtemperert kremost, frø fra vaniljestang og saften og zest (det aller ytterste skallet) fra en halv sitron sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du vil. Pisk så inn ett og ett egg av gangen. Vend så inn multesaften i ostemassen. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek den i ovn i cirka 35 minutter på nederste rille. Kaken skal fortsatt være skjelvende og litt klissete i konsistens.
  • La den ferdigstekte kaken avkjøle seg noe på benken i 10-15 minutter. I mellomtiden har du tid til å lage rømmelokket
  • Bland crème fraîche, sukker, frø fra vaniljestang, zest og saft fra en halv sitron. Fordel forsiktig blandingen over ostekaken før den så settes tilbake i stekeovnen. Stekes i 12 minutter til den er blank og har begynt å stivne.
  • Avkjøl kaken før den så dekkes til og settes kjølig i minst 8 timer før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*