Amerikanske cookies har hos oss vært en del av de obligatoriske småkakene hver eneste jul så langt tilbake jeg kan huske. Det er bestandig disse kjeksene som blir spist opp først av alle småkakene, og jeg husker jeg bestandig pleide å jakte på de kjeksene som hadde de største sjokoladebitene. Om du skal lage én småkake til jul ville jeg definitivt anbefalt disse amerikanske cookiesene.
Kjeksene blir knasende sprø tvers gjennom, og kan oppbevares i lang tid så lenge de får ligge i en lufttett boks.
Utvalgte andre småkaker til jul:
Håper amerikanske cookies blir en del av det faste julekake-repertoaret ditt!
Amerikanske cookies
- 2. desember 2018
- 50-70 stk
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 225 gram margarin eller smør
- 2,5 dl melis
- 2 dl sukker
- 2 egg
- 6 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 200 gram dronningsjokolade
Slik gjør du det
- Steg 1
- Pisk romtemperert smør, sukker og melis hvitt og luftig. Jeg bruker kjøkkenmaskin med påmontert K-spade.
- Steg 2
- Visp så inn ett og ett egg av gangen i smørkremen.
- Steg 3
- Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør forsiktig sammen.
- Steg 4
- Ha i opphakket sjokolade. Vend sammen til sjokoladen er god fordelt.
- Steg 5
- Sett deigen i topper på et bakepapirkledd stekebrett.
- Steg 6
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl kjeksene på rist, og legges over i en tett boks når de er helt avkjølte. Håper de faller i smak!