Amerikanske cookies

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Sprø amerikanske cookies

Amerikanske cookies har hos oss vært en del av de obligatoriske småkakene hver eneste jul så langt tilbake jeg kan huske. Det er bestandig disse kjeksene som blir spist opp først av alle småkakene, og jeg husker jeg bestandig pleide å jakte på de kjeksene som hadde de største sjokoladebitene. Om du skal lage én småkake til jul ville jeg definitivt anbefalt denne oppskriftne på amerikanske cookies.

Du må gjerne lage disse kjeksene ellers i året også, selv om jeg har vokst opp med disse til jul. Egentlig tror jeg det kun har vært en greie om at vi hjemme laget disse til jul, og er egentlig ikke noe spesielt julete over seg. De blir litt som en safari-kjeks, bare mye mye bedre.

Kjeksene blir knasende sprø tvers gjennom, og kan oppbevares i lang tid så lenge de får ligge i en lufttett boks.

Utvalgte andre småkaker til jul:

Håper amerikanske cookies blir en del av det faste julekake-repertoaret ditt!

Amerikanske cookies

0 fra 0 vurderinger
Type rett BakstNivå: Enkel
Cirka antall

60

stk
Tilberedning

15

minutter
Steketid per brett

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 225 gram margarin eller smør

  • 2,5 dl melis

  • 2 dl sukker

  • 2 stk egg

  • 6 dl hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 200 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Pisk romtemperert smør, sukker og melis hvitt og luftig. Jeg bruker kjøkkenmaskin med påmontert K-spade.
  • Visp så inn ett og ett egg av gangen i smørkremen.
  • Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker, og rør forsiktig sammen.
  • Ha i opphakket sjokolade. Vend sammen til sjokoladen er god fordelt.
  • Sett deigen i topper på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stekes midt i ovnen på 175 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl kjeksene på rist, og legges over i en tett boks når de er helt avkjølte. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*