Det er ikke uvanlig at pannekaker står på frokostmenyen hos oss i helgene, men denne gangen bestemte jeg meg for å lage amerikanske pannekaker. For en litt mer mettende variant valgte jeg å erstatte litt av det fine melet med en grovere type. Om du vil ha en finere pannekake kan du erstatte grovmelet med siktet hvetemel.
En amerikansk pannekake er en litt tykk, luftig og mindre pannekake, og serveres gjerne med smør, lønnesirup og kanskje noen ferske bær.
Andre pannekakeoppskrifter som passer fint til frokost:
Amerikanske pannekaker
- 26. september 2020
- 12-16 stk
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 stk egg
- 3 dl melk
- 1,5 dl fullkornsmel
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 50 g smeltet smør
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skill egg og eggeplommer fra hverandre. Pisk eggehvitene stive og sett de til side
- Steg 2
- Visp eggeplommene sammen med melken.
- Steg 3
- Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Sikt melblandingen i melken mens du visper for å unngå klumper. Tilsett smeltet smør og vend inn stivpiskede eggehviter.
- Steg 4
- Stek små tykke pannekaker på medium varme i en stekepanne. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre på et fat.
- Steg 5
- Server nystekte amerikanske pannekaker med smør, lønnesirup og kanskje noen friske bær om du har. Håper det smaker!