Litt grove amerikanske pannekaker

Lages på: 40-50 minutter Nivå: Enkel

Amerikanske frokost pannekaker

Det er ikke uvanlig at pannekaker står på frokostmenyen hos oss i helgene, men denne gangen bestemte jeg meg for å lage amerikanske pannekaker. For en litt mer mettende variant valgte jeg å erstatte litt av det fine melet med en grovere type. Om du vil ha en finere pannekake kan du erstatte grovmelet med siktet hvetemel.

En amerikansk pannekake er en litt tykk, luftig og mindre pannekake, og serveres gjerne med smør, lønnesirup og kanskje noen ferske bær.

Andre pannekakeoppskrifter som passer fint til frokost:

Amerikanske pannekaker

5 fra 1 vurdering
Type rett FrokostKjøkken: AmerikanskNivå: Enkel
Porsjoner

14

stk
Tilberedning

15

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 3 stk egg

  • 3 dl melk

  • 1,5 dl fullkornsmel

  • 2 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 50 gram smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Skill egg og eggeplommer fra hverandre. Pisk eggehvitene stive og sett de til side
  • Visp eggeplommene sammen med melken.
  • Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Sikt melblandingen i melken mens du visper for å unngå klumper. Tilsett smeltet smør og vend inn stivpiskede eggehviter.
  • Stek små tykke pannekaker på medium varme i en stekepanne. Legg de ferdigstekte pannekakene oppå hverandre på et fat.
  • Server nystekte amerikanske pannekaker med smør, lønnesirup og kanskje noen friske bær om du har. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*