Ananassalat med kikerter

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Ananassalat med kikerter

Det siste halve året har jeg fått skikkelig dilla på ananas, både i matlaging og som sunn snacks. Sist ut er en frisk ananassalat med kikerter. Denne ble servert til grillet kjøtt, sammen med bakte poteter med urtesmør og baconsurrede asparges. Dette ble en fest av et grillmåltid.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bruke mynte i ananassalaten, men hadde allerede en basilikumplante stående som måtte brukes. Begge urtene hadde nok passet godt i denne salaten, så bruk gjerne det du har. Må også nevne at denne salaten kan lages på rundt 15 minutter.

Ananassalat med kikerter

5 fra 6 vurderinger
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 ananas

  • 175 gram 175 kikerter (avrent vekt)

  • 1/2 1/2 rød chili

  • 3 cm 3 ingefær

  • 1/2 1/2 rødløk

  • 1/2 1/2 lime

  • 1/2 ss 1/2 honning

  • 1/2 potte 1/2 frisk basilikum (eller mynte)

  • 50 gram 50 gresskarkjerner

  • Flaksalt

Fremgangsmåte

  • Skrell ananasen, skjær bort stilken i midten og del ananasen opp i små terninger. Ha den over i en bolle.
  • Ha kikertene i et dørslag og skyll de under kaldt vann. La vannet renne av mens du gjør klar resten.
  • Del chilien i to og skrap ut frøene. Skrell ingefæren og rødløken. Finhakk rødløken og chilien, og riv ingefæren fint på et råkostjern,
  • Ha kikertene, rødløken, chilien og ingefæren i bollen med oppskåret ananas. Skvis over limesaft og tilsett litt honning. Dryss over finhakket basilikum, gresskarkjerner og litt flaksalt. Bland sammen.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*