Ananassalsa

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Sommerlig anananssalsa

Det fine været vi har hatt her på Østlandet ser ut til å holde seg, og jeg må så klart utnytte anledningen til å både lage mye deilig grillmat, og ikke minst dele den med dere. Sist ut er en fantastisk god ananassalsa, som jeg serverte på lørdag. Salsaen er både fruktig og god, og passer egentlig til all slags kjøtt.

Jeg håper du er like glad i ananas som meg. En undervurdert frukt, som ikke kan sammenlignes med den hermetiske varianten.

Ananassalsa

Andre smakfulle grilltilbehør fra bloggen:

Mat du blir glad av - banner

Ananassalsa

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk ananas

  • 4 stk vårløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 stk lime

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts salt

Fremgangsmåte

  • Skjær av topp og bunnen av ananasen. Skjær av skallet fra toppen mot bunnen. Skjær så ut stilken i midten, den kan være ganske hard. Del opp ananaskjøttet i jevnstore terninger og ha de i en bolle.
  • Del vårløken i tynne skiver. Del chilien i to, og fjern steinene inni før den så finhakkes. Ha oppskåret vårløk og chili sammen med ananas, skvis over saften fra en lime.
  • Ha i olivenolje, sukker og salt, og bland salsaen godt sammen.
  • La ananasen stå kjølig inntil resten er ferdig.

Notater

  • Stilken i midten er perfekt å ha i vannkaraffelen. Legg den i fryseren og ha den i en karaffel med vann. Da vil den både kjøle ned og gi smak til vannet!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*