Andebryst med pastinakkpuré og rødvinssaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels

Stekt andebryst er bare så utrolig godt! I denne oppskriften har andebrystene fått selskap med pastinakkpuré og en enkel rødvinssaus, og ble en utrolig deilig middag som bare skal nytes. Jeg laget også ovnsbakt rosenkål, som passer godt til and.

Stekt andrebryst

La gjerne andebrystene romtempereres før du setter i gang med middagen, da er det enklere å få et saftig resultat. Jeg ruter også skinnet på anden, slik at det overflødige fettet slipper ut når anden stekes. Da blir nemlig skinnet ekstra sprøtt og godt. Pass på at du bare snitter i skinnet og at kniven ikke snitter i selve kjøttet.

Lykke til!

Banner - Mat du blir glad av

Andebryst med rødvinssaus

3 fra 50 vurderinger
Type rett: And, Fugl, Helgekos, Middag, UkategorisertNivå: Middels
Porsjoner

2

store porsjoner
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 store andebryster

  • Salt og pepper

  • Pastinakkpuré
  • 400 gram 400 pastinakker

  • 1,5 dl 1,5 melk

  • Salt og pepper

  • Rødvinssaus
  • 1 stk 1 sjalottløk

  • Olje

  • 1,5 dl 1,5 rødvin

  • 1 dl 1 kraft

  • 1 ss 1 smør

  • Salt og pepper

  • Ovnsbakt rosenkål
  • 250 gram 250 rosenkål

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • Olivenolje

  • Balsamicoeddik

  • Salt og pepper

  • Revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Skrell pastinakkene og del de i små terninger. Kokes så i melk til de er møre. Tilsett så smør og lag en jevn pure ved hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Pastinakkpuréen kan lages god tid i forveien, og varmes opp rett før servering.
  • Tilbered andebrystene mens pastinakkene koker. Snitt først et rutemønster i skinnet på de og krydre de så med salt og pepper.
  • Stek andebrystene med skinnsiden ned, i en tørr og varm panne. Det skal normalt sett ikke være nødvendig å bruke smør eller olje i stekepannen. Stekes i 10-15 minutter på skinnsiden, til det blir sprøtt og har fått en fin farge. Snu andebrystene og stek de videre i to-tre minutter. Dersom andebrystene blir ferdigstekt før resten av maten er klar så er det bare en fordel om de får hvile i 10-15 minutter før de blir servert.
  • Mens du steker andebrystene går du i gang med rosenkålen. Se oppskrift på ovnsbakt rosenkål.
  • Lag en enkel rødvinssaus. Surr finhakket sjalottløk i litt olje til den er myk. Tilsett rødvin og la den koke inn til den er redusert til cirka halve mengden. Tilsett kraft, enten fra andebrystene eller kraft (eventuelt utblandet buljong). La koke til rødvinssausen har fått en fin konsistent.
  • Sil sausen over i en bolle. Tilsett så smør og smak til med salt og pepper.
  • Server de stekte andebrystene med pastinakkpuré, ovnsbakt rosenkål og rødvinssaus. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Én kommentar

  1. Stein Erik

    Pastinakkpure var første og siste gang jeg spiste. Selv om den ble halvblandet med potetmos fra dagen før, synes jeg det smaker pyton. Rødvinssausen som ble laget etter oppskriften smakte heller ikke bra. Merkelig er det at det alltid skal gjøres en vri på mat. Stekt and med brun saus, stekte potetbåter og vanlig smørdampet rosenkål tror jeg hadde vært mye bedre.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*