• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. januar 2020

Andebryst med pastinakkpuré og rødvinssaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Stekt andebryst er bare så utrolig godt! I denne oppskriften har andebrystene fått selskap med pastinakkpuré og en enkel rødvinssaus, og ble en utrolig deilig middag som bare skal nytes. Jeg laget også ovnsbakt rosenkål, som passer godt til and.

Stekt andrebryst

La gjerne andebrystene romtempereres før du setter i gang med middagen, da er det enklere å få et saftig resultat. Jeg ruter også skinnet på anden, slik at det overflødige fettet slipper ut når anden stekes. Da blir nemlig skinnet ekstra sprøtt og godt. Pass på at du bare snitter i skinnet og at kniven ikke snitter i selve kjøttet.

Lykke til!

Andebryst med rødvinssaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. januar 2020
  • 2 store porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Andrebryst
Ingredienser
  • 2 store andebryster
  • Salt og pepper
  • Pastinakkpuré
  • 400 gram pastinakker
  • 1,5 dl melk
  • Salt og pepper
  • Rødvinssaus
  • 1 sjalottløk
  • Olje
  • 1,5 dl rødvin
  • 1 dl kraft
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Ovnsbakt rosenkål
  • 250 gram rosenkål
  • 2 fedd hvitløk
  • Olivenolje
  • Balsamicoeddik
  • Salt og pepper
  • Revet parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Skrell pastinakkene og del de i små terninger. Kokes så i melk til de er møre.  Tilsett så smør og lag en jevn pure ved hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Pastinakkpuréen kan lages god tid i forveien, og varmes opp rett før servering.
Steg 2
Tilbered andrebrystene mens pastinakkene koker. Snitt først et rutemønster i skinnet på de og krydre de så med salt og pepper.
Steg 3
Stek andrebrystene med skinnsiden ned, i en tørr og varm panne. Det skal normalt sett ikke være nødvendig å bruke smør eller olje i stekepannen. Stekes i 10-15 minutter på skinnsiden, til det blir sprøtt og har fått en fin farge. Snu andebrystene og stek de videre i to-tre minutter. Dersom andebrystene blir ferdigstekt før resten av maten er klar så er det bare en fordel om de får hvile i 10-15 minutter før de blir servert.
Steg 4
Mens du steker andebrystene går du i gang med rosenkålen. Se oppskrift på ovnsbakt rosenkål.
Steg 5
Lag en enkel rødvinssaus. Surr finhakket sjalottløk i litt olje til den er myk. Tilsett rødvin og la den koke inn til den er redusert til cirka halve mengden. Tilsett kraft, enten fra andebrystene eller kraft (eventuelt utblandet buljong). La koke til rødvinssausen har fått en fin konsistent.
Steg 6
Sil sausen over i en bolle. Tilsett så smør og smak til med salt og pepper.
Steg 7
Server de stekte andebrystene med pastinakkpuré, ovnsbakt rosenkål og rødvinssaus. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnsbakt rosenkål med parmesan
Frittata med skinke

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales