Stekt andebryst er bare så utrolig godt! I denne oppskriften har andebrystene fått selskap med pastinakkpuré og en enkel rødvinssaus, og ble en utrolig deilig middag som bare skal nytes. Jeg laget også ovnsbakt rosenkål, som passer godt til and.

La gjerne andebrystene romtempereres før du setter i gang med middagen, da er det enklere å få et saftig resultat. Jeg ruter også skinnet på anden, slik at det overflødige fettet slipper ut når anden stekes. Da blir nemlig skinnet ekstra sprøtt og godt. Pass på at du bare snitter i skinnet og at kniven ikke snitter i selve kjøttet.
Lykke til!

Pastinakkpure var første og siste gang jeg spiste. Selv om den ble halvblandet med potetmos fra dagen før, synes jeg det smaker pyton. Rødvinssausen som ble laget etter oppskriften smakte heller ikke bra. Merkelig er det at det alltid skal gjøres en vri på mat. Stekt and med brun saus, stekte potetbåter og vanlig smørdampet rosenkål tror jeg hadde vært mye bedre.