
Aperol Spritz er for mange en skikkelig sommerdrink – en iskald og forfriskende coctail som kan nytes på en varm sommerdag. Det er ikke uten grunn at den italienske drinken har blitt utrolig populær de siste årene.
Det er faktisk ikke så mange år siden første gang jeg smakte Aperol Spritz. Det var riktig nok ikke i Italia, men på en uteplass i Oslo. Denne sommeren bestemte jeg meg for å servere den selv. Ingredienser ble kjøpt inn og en hjemmelaget Aperol Spritz ble servert på en varm sommerkveld.
Hva er Aperol? Aperol er en klassisk italiensk bitter aperitiff laget av blant annet rabarbra, appelsin, gentian (blomst/urt) og kinabarktre. Den har en oransje fargetone, og er populær særlig om sommeren.
Om du har lyst til å prøve deg på denne drinken du også, test gjerne ut oppskriften under. Den gir nok til ett glass. Men dersom ikke Aperol Spritz er helt din “cup of tea”, så finnes det flere drinker/coctailer her på bloggen du kan bli inspirert av; sommerens rabarbradrink, negroni à la Grankvisten og bjørnebærmojito for å nevne noen.
