Aperol Spritz

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Aperol Spritz

Aperol Spritz er for mange en skikkelig sommerdrink – en iskald og forfriskende coctail som kan nytes på en varm sommerdag. Det er ikke uten grunn at den italienske drinken har blitt utrolig populær de siste årene.

Jeg må innrømme at det ikke er så mange år siden første gang jeg smakte Aperol Spritz. Det var riktig nok ikke i Italia, men på en eller annen uteplass i Oslo. Smaksopplevelsen var ikke akkurat en høydare, og jeg la Aperol på hyllen inntil videre. Denne sommeren derimot, bestemte jeg meg for å gi den over 100 år gamle aperitiffen en ny sjanse. Ingredienser ble kjøpt inn og jeg serverte Aperol Spritz på en varm sommerkveld. Og vet du hva, det ble faktisk utrolig godt!

Hva er Aperol? Aperol er en klassisk italiensk bitter aperitiff laget av blant annet rabarbra, appelsin, gentian (blomst/urt) og kinabarktre. Den har en oransje fargetone, og er populær særlig om sommeren.

Om du har lyst til å prøve deg på denne drinken du også, test gjerne ut oppskriften under. Den gir nok til ett glass. Men dersom ikke Aperol Spritz er helt din “cup of tea”, så finnes det flere drinker/coctailer her på bloggen du kan bli inspirert av; sommerens rabarbradrink, gin & tonic med rosmarin og bjørnebærmojito for å nevne noen.

Aperol Spritz

4 fra 4 vurderinger
Type rett DrikkeKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

5

minutter

Ingredienser

  • 6 cl Aperol

  • 9 cl prosecco

  • 3 cl club soda eller tonic water

  • Appelsinskive

  • Isbiter

Fremgangsmåte

  • Ha isbiter i et vinglass eller i et stort longdrink glass.
  • Hell i Aperol og prosecco, og følg på med bittelitt club soda eller tonic water.
  • Avslutt med å ha i en appelskive. Ønsker du litt ekstra appelsinsmak kan du eventuelt skvis bittelitt appelsin over drinken. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*