• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. august 2020

Aperol Spritz

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Aperol Spritz

Aperol Spritz er for mange en skikkelig sommerdrink – en iskald og forfriskende coctail som kan nytes på en varm sommerdag. Det er ikke uten grunn at den italienske drinken har blitt utrolig populær de siste årene.

Jeg må innrømme at det ikke er så mange år siden første gang jeg smakte Aperol Spritz. Det var riktig nok ikke i Italia, men på en eller annen uteplass i Oslo. Smaksopplevelsen var ikke akkurat en høydare, og jeg la Aperol på hyllen inntil videre. Denne sommeren derimot, bestemte jeg meg for å gi den over 100 år gamle aperitiffen en ny sjanse. Ingredienser ble kjøpt inn og jeg serverte Aperol Spritz på en varm sommerkveld. Og vet du hva, det ble faktisk utrolig godt!

Hva er Aperol? Aperol er en klassisk italiensk bitter aperitiff laget av blant annet rabarbra, appelsin, gentian (blomst/urt) og kinabarktre. Den har en oransje fargetone, og er populær særlig om sommeren.

Om du har lyst til å prøve deg på denne drinken du også, test gjerne ut oppskriften under. Den gir nok til ett glass. Men dersom ikke Aperol Spritz er helt din «cup of tea», så finnes det flere drinker/coctailer her på bloggen du kan bli inspirert av; sommerens rabarbradrink, gin & tonic med rosmarin og bjørnebærmojito for å nevne noen.

Aperol Spritz

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. august 2020
  • 1 drink
  • 5 min
  • Skriv ut
Aperol Spritz drink
Ingredienser
  • 6 cl Aperol
  • 9 cl prosecco
  • 3 cl club soda eller tonic water
  • Appelsinskive
  • Isbiter
Slik gjør du det
Steg 1
Ha isbiter i et vinglass eller i et stort longdrink glass.
Steg 2
Hell i Aperol og prosecco, og følg på med bittelitt club soda eller tonic water.
Steg 3
Avslutt med å ha i en appelskive. Ønsker du litt ekstra appelsinsmak kan du eventuelt skvis bittelitt appelsin over drinken. Server og nyt!

 

Stikkord

  • coctail

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rørte blåbær
Vannmelonsalat med fetaost

Relaterte innlegg

Sommerens rabarbradrink
9. juli 2020
0 kommentarer

Sommerens rabarbradrink

Rabarbrasirup
3. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrasirup

Bringebærsmoothie
16. april 2020
0 kommentarer

Bringebærsmoothie

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales