Appelsinkake med sjokolade

Lages på: 50 minutter
Oppskåret appelsinkake med sjokoladebiter
Saftig appelsinkake med sjokolade

Det nærmer seg påske og hva passer vel bedre enn å publisere en oppskrift på appelsinkake med sjokolade? Dette er en saftig formkake med smak av appelsin og sjokolade, og er lett å lage. Den første gangen jeg laget formkaken var da vi skulle feire fødselsdagen til en god kompis av meg. Kakebakingen ble litt impulsiv og jeg startet med bake appelsinkaken klokken 18, men greide å ha en ferdig kake med meg ut døra klokken 20 (med glasur!). Ferskere kake enn dette skal godt gjøres å lage.

Denne formkaken har blitt et fast innslag i påsken, både hos oss og hos mange av følgerne mine. Så om du vil lage en deilig kake som nærmest dufter “påskefjellet” – forsøk en enkel appelsinkake med biter av sjokolade.

Håper kaken faller i smak!

Appelsinkake med melisglasur

Appelsinkake med sjokolade

4.2 fra 32 vurderinger
Type rett: KakerNivå: Enkel
Porsjoner

1

formkake
Tilberedning

25

minutter
Steketid

50

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Appelsinkake
  • 200 gram romtemperert smør

  • 200 gram finkornet sukker

  • 1 1/2 stk appelsin

  • 250 gram hvetemel

  • 1 1/2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • 75 gram mørk sjokolade

  • 3 stk egg

  • Dynk
  • 1/2 stk appelsin

  • Glasur
  • 1 dl melis

  • Sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme. Kle en brødform med bakepapir.
  • Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Jeg brukte en kjøkkenmaskin med påmontert k-spade.
  • Mens smøret piskes gjør du klar resten av ingrediensene. Vask appelsinene godt. Bruk et zestjern eller den fine delen av et råkostjern til å rive skallet fra den ene appelsinen. Kun det ytterste gule, og ikke det hvite på skallet. Pris saften av 1,5 appelsin (75 gram appelsinsaft). Den siste halve appelsinen skal du bruke senere. Mål opp og bland det tørre i en liten skål og hakk sjokoladen.
  • Når smør og sukker er vispet ferdig er det på tide å tilsette eggene. Visp inn ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert egg, slik at du får en jevn og fin kremkonsistens på røren.
  • Sikt i halvparten av melblandingen, og appelsinsaften og skallet. Bruk en slikkepott til å vende det sammen. Sikt så i resten av melblandingen og vend det inn i røren.
  • Ha røren over i en liten bakepapirkledd brødform. Du kan smøre formen om du foretrekker det, men jeg pleier ofte å bruke bakepapir for å være sikker på at kaken ikke henger seg fast i formen.
  • Stek appelsinkaken nest nederst i ovnen på 180 grader, i 50-60 minutter. Jeg stekte i 55 minutter. Sjekk med en kakepinne, grillspyd, strikkepinne eller lignende mot slutten av steketiden. Kaken er ferdig når det ikke henger igjen røre på kakepinnen.
  • Avkjøl den ferdigstekte kaken på en rist. Lag noen må hull i toppen av appelsinkaken, og skvis over saften fra en halv appelsin mens kaken fortsatt er varm.
  • Lag glasur av melis og sitronsaft, som has over den ferdig avkjølte kaken.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*