Appelsinmuffins med sjokoladebiter

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Appelsinmuffins med sjokoladebiter

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg ofte har et litt sunnere fokus gjennom det jeg  publiserer. Samtidig mener jeg et sunt kosthold er et variert kosthold, og det skal være lov å skeie litt ved spesielle anledninger. Ja for det er akkurat det det er i dag. 1. mai er nemlig en ekstra spesiell dag for meg. I dag har jeg bursdag og det feires at jeg går over til versjon 3.1.

Derfor passer det også  ekstra godt å legge ut denne oppskriften på fantastisk gode appelsinmuffins. Muffinsene ble saftige samtidig som de fikk den litt crunchy overflaten jeg mener gode muffins skal ha. De har en mild smak av appelsin og med biter av deilig sjokolade. Jeg elsker sjokolade, og tør påstå at dette må være de beste muffinsene jeg noensinne har laget!

Muffinsene kan fint fryses. Tin de på ca 140 grader i stekeovnen, i ca 15 minutter. Bruk gjerne varmluft.

Håper de faller i smak!

Appelsinmuffins med sjokoladebiter

3 fra 4 vurderinger
Type rett KakerNivå: Enkel
Mengde

1

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

15

minutter
1 porsjon

12

muffins

Ingredienser

  • 100 gram smør

  • 1,25 dl sukker

  • 3 stk egg

  • 3,5 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1,5 dl fersk appelsinsaft (fra 1-2 appelsiner)

  • 75 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Rør romtemperert smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Gi det litt tid, slik at sukkeret får løst seg opp.
  • Bland inn romtemperert egg, ett av gangen. Og rør godt mellom hvert egg slik at muffinsrøren ikke skiller seg.
  • Del 1-2 appelsiner i to, og press saften ut av de slik at du får 1,5 dl fersk appelsinsaft.
  • Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen. Sikt melet over røren, tilsett ferskpresset appelsinsaft, og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  • Hakk opp 75 gram sjokolade, dvs 3/4 plate, og vend sjokoladen forsiktig inn i muffinsrøren.
  • Fordel røren i ca 12 middels store muffinsformer. Røren skal fylle ca 2/3 av formene. Stekes midt i ovnen på 180 grader, i 15-20 minutter. Steketiden vil variere litt fra ovn til ovn, og hvor mye røre du har hatt i formene. Avkjøl appelsinmuffinsene på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*