Arme riddere stekt i en form

Lages på: Nivå: Enkel
Ovnstekte arme riddere

Arme riddere, eller french toast om du vil, er brød trukket i en eggeblanding før det stekes i en stekepanne. Nå brukte jeg ikke en stekepanne, men gjorde alle forberedelsene kvelden i forveien og satte den i stekeovnen da jeg stod opp. Ganske fantastisk ikke sant? Du kan enten imponere med denne retten til en skikkelig god helgefrokost (som jeg gjorde), eller du kan også servere dette som en hverdagsdessert.

Utgangspunktet for denne oppskriften på arme riddere oppdaget jeg i dette innlegget til Mat På Bordet, så all kred til Ina-Janine Johnsen. Selv valgte jeg å tilsette litt kanel fordi jeg synes det er fantastisk godt og hører hjemme i arme riddere.

Server med ønsket tilbehør eller se serveringsforslag under. Selv syntes jeg at disse arme ridderne smakte fortreffelig med norske jordbær og et litt strøssel av melis på toppen.

Serveringstips:

  • Bær – jordbær, bringebær, blåbær
  • Syltetøy
  • Melis/sukrinmelis
  • Mager vaniljekesam
  • Iskrem/krem

Håper det smaker!

Arme riddere i form

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Dessert, FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Steketid

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 7 skiver 7 brød (grovt eller fint)

  • 6 stk 6 egg

  • 3 dl 3 melk

  • 2 ss 2 honning

  • 1 ts 1 kanel

Fremgangsmåte

  • Kle en brødform med et bakepapir
  • Del brødskivene i ca 2 x 2 cm store terninger. Benytt gjerne grovt brød med skorpe. Fordel brødterningene oppi den bakepapirkledde formen.
  • Visp sammen egg, melk, honning og kanel i en bolle og hell det over brødbitene.
  • Dekk til formen med plast eller aluminiumsfolie, og sett formen i kjøleskapet til neste morgen.
  • Når du står opp er det bare å ta av folien på formen og sette formen i stekeovnen. Stekes midt i ovnen i ca 45 minutter på 180 grader.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*