Asiatisk fiskegryte

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Asiatisk fiskegryte

Hvit fisk er sunn og proteinrik, og er faktisk mye magrere enn eksempelvis laks og ørret. For at jeg skal spise hvis fisk litt oftere så forsøker jeg hele tiden å variere. I dag laget jeg en asiatisk fiskegryte, en enkel curry som kan lages på under halvtimen.

Fiskecurryen kan serveres med en enkel salat, og ris eller poteter dersom man ønsker det.

Tips! hvis du ønsker en enda mer asiatisk variant kan du fint bytte ut matfløten med kokosmelk istedenfor. Du kan også erstatte hvit fisk med laks om du heller ønsker.

Andre fiskegryter som er verdt å sjekke ut:

Håper det smaker!

Asiatisk fiskegryte

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Trekketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram hvit fisk (torsk, sei mm.)

  • 1/2 stk purreløk

  • 1 stk rød paprika

  • 150 gram sukkererter

  • 5 stk sjampinjonger

  • 1 stk gulrot

  • 2 gr grønn karripasta

  • 2 dl matfløte

  • 1 dl melk

  • 1 terning fiskebuljong

  • 2 dl vann

  • 1 ss maizena

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Vask grønnsakene. Skjær purreløk i smått, og paprika, sukkererter, sopp og skrellet gulrot i medium små biter.
  • Surr grønnsakene et par minutter i en gryte i litt olje. Tilsett grønn karripasta og la den surre 1-2 minutter med grønnsakene.
  • Tilsett matfløte, melk og fiskebuljong. Rør ut maizena i vann og ha det oppi sammen med det andre.
  • Lar gryten koke i 2-3 minutter til du får en passende konsistens, og smak til med salt og pepper
  • Del fisken i passende biter (ca 3 x 6 cm), og la den trekke oppi gryta i ca 10 minutter. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*